kulozik Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 witam, mam pytanie odnośnie ratownictwa a konkretnie stażu. Zarejestrowałem się w UP licząc na staż, ale nie zamierzam czekać na oferty z urzędu tylko samemu poszukać a ponieważ to jest mój początek poszukiwań nie bardzo wiem od czego mam się zabrać. Czy swoje aplikacje i pytania o staż mam wysyłać mailem do placówek medycznych czy udać się tam osobiście? A jak osobiście to czy wcześniej muszę zadzwonić i umówić się czy pojawić się tak niespodziewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Zdecydowanie polecam wybrać się osobiście, ale oczywiście nie wszędzie da się dojechać i to w krótkim czasie, więc możesz część rozwieźć, a część wysłać mailem. Raczej nie musisz się umawiać, tylko zawozić CV i list motywacyjny bezpośrednio do sekretariatu albo do kadr lub bezpośrednio do dyrektora danej jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Hej, Przygotuj sobie CV i list motywacyjny pod staż w jedynostkach medycznych. Następnie pojezdzić po szpitalach, przychodniach i pogotowiach i poproś o zostawienie cv. Musisz wejść do działu administracyjnego tych jednostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Możesz też pytać czy jest możliwość rozmowy z Dyrektorem w tej sprawie. Może się uda, a jak nie to może wyznaczą kogoś innego i przyjedziesz raz jeszcze w innym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Grunt, że lepiej pojezdzić i przeznaczyc na to kilka dni niż wysyłać to mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulozik Opublikowano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 ok dzięki za odpowiedzi. Uważacie że lepiej szukać od razu dyrektora placówki czy udać się do administracji i działu kadr i płac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ja próbowałabym najpierw do dyrektora, a jak się nie uda to do działu kadr lub administracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A ja bym najpierw podzwoniła do tych placówek i zapytała kto zajmue się taki mi sprawami, a dopiero potem bym poszła do tej osoby z CV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Administracja się zajmuje;) pracowalem 2 lata w szpitalu. Chociaż zapotrzebowanie zglasza oddzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A ja bym najpierw podzwoniła do tych placówek i zapytała kto zajmue się taki mi sprawami, a dopiero potem bym poszła do tej osoby z CV. Asia jak się dzwoni to od razu mówią, żeby wysłać mailem, a lepszy jest kontakt osobisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Zgadzam się z Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ale ja właśnie o tym pisze, z tą różncą że idąc z cv wiemy do kogo, bo wcześniej ustalimy to dzwoniąc. Oczywiście jak po kilku tel. zamiast imienia i nazwiska zostanie podany nam mail to ta metoda jest do bani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Przez telefon mogą go zbyć, ze niw potrzebuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulozik Opublikowano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 w takim razie lepiej iść z dokumentami do działu kadr czy dyrektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 myślę, że pochodzę po placówkach medycznych i zaniosę dokumenty do działu kadr tak zrób i daj znać jakie efekty i czy udało się gdzieś dostać staż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Do dzialu kadr ale jak juz jesteś w szpitalu to idz na SOR i pogadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 W szpitalu lepiej ugadaj się też z ordynatorem SORu, jak mówi Łukasz, bo to on będzie zgłaszał zapotrzebowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Warto zawsze podejść chociaż na SORze nigdy nikt nie ma czasu ale może Ci się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Stażystów to jeszcze chętnie przyjmują, trudniej później o pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Trudniej, zdecydowanie ale ze stażem nie powinno byc problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Jak już się w jednym szpitalu rozeznasz to potem pójdzie jak po maśle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Szybo zlapiesz sprawę i bedzie Ci latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Mam pytanie, co to znaczy że zawód jest nieregulowany? Czy to wyklucza możliwość otrzymania stażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 W przypadku zawodów nieregulowanych, kwalifikacje zawodowe kandydata ocenia pracodawca i to on decyduje o tym, czy jego wykształcenie jest wystarczające, by pracować na danym stanowisku. Istnieje jednak szereg tzw. zawodów regulowanych, do których należą lekarze, pielęgniarki, prawnicy, nauczyciele i wiele innych profesji. Jeśli Twój zawód zalicza się do regulowanych, wówczas wniosek o uznanie kwalifikacji jest rozpatrywany indywidualnie przez właściwe dla tego zawodu władze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Dokladnie tak jak pisze Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...