Seblan4 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Witam. Otóż moje pytanie jest następujące, jeżeli w tym roku nie przystąpię do matury z fizyki rozszerzonej, to czy mogę ja za rok, bądź dwa napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Hej. Możesz, dlaczego mialbys nie moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Możesz ją napisać kiedykolwiek, przynajmniej póki nie zmienią przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seblan4 Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Dzięki Pytanie zadałem ze względu, że obiło mi się o uszy, że nie można napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Spokojnie, możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Możesz pisać tylko im później tym gorzej dla Ciebie pod względem merytorycznym. Matura tez się zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Bodajże jest tak, że do 5 lat zdajesz maturę na zasadach, które obowiązywały w chwili zdawania, a po tym czasie zdaje na zasadach jakie obowiązują w obecnej chwili. A kiedy zdawałeś maturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Chyba z tego wynika, że dopiero będzie zdawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A chyba tak.... czyli teraz podchodzisz to innych przedmiotów, a fizykę chcesz dodatkowo zdawać w późniejszym terminie, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A teraz nie chcesz od razu zadawać fizyki? A może nie wpisałeś teraz fizyki w deklarację maturalną? Pamiętaj, że zmiany deklaracji są możliwoe do 7 lutego 2015 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Dkładnie, jeśli złożyłeś deklarację i chcesz zmienić przedmiot to masz czas do 7 lutego, chyba że w tym czasie będą ferie, to musisz to zrobić przed feriami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Czy może obawiasz się, że sobie nie poradzisz teraz ze wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seblan4 Opublikowano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 W tym roku chcę napisać maturę jeszcze z matematyki rozszerzonej. Za rok chciałbym pisać ze względu przygotowania. Wole się bardziej przyłożyć do matury z matematyki. Do tego w moim przypadku dochodzi egzamin zawodowy (jestem w technikum) a tam też jest dużo do zrobienia. A może też się okazać ze nawet nie będzie potrzebna ta matura z fizyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 To bardzo dobre podejście, szczególnie jak jesteś w technikum. Poza tym lepiej faktycznie przyłożyć się do rozszerzonej matury z matematyki. A o jakich studiach myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Masz rację, matura z fizyki przy rozszerzeniu z matmy może nie być Ci potrzebna. Pewnie wybierasz studia techniczne, więc wiedza z fizyki Ci się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seblan4 Opublikowano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Chciałbym iść na informatykę na politechnice (Wrocław/Poznań). Też rozmyślam nad Mechaniką i budową maszyn (jestem w technikum mechanicznym), jednak ciągnie mnie bardziej na informatykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Na informatyce najważniejsza jest matematyka. Fizyka nie bedzie Ci tak potrzebna. Co innego na mechanice. Przyjma Cie bez fizyki ale za to na studiach jest wazna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 więc tak czy inaczej nie zaprzestań uczyć się fizyki, ale oczywiście nie koniecznie musisz ją zdawać na maturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Dokladnie. Na maturze możesz ja sobie odpuścić ale musisz ja umiec jesli chodzi o mechanikę. Na informatyce nie jest az tak potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seblan4 Opublikowano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ogólnie z fizyką nie mam większych problemów, przynajmniej jeśli chodzi o poziom podstawowy i jeszcze ją mam w szkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 To dobrze. Grunt to matematyka ale fizyka moze się przydac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Dobrze, że masz w szkole. Ja chyba bym podobnie zrobiła, że do matury przyłożyłabym się do matmy rozszerzonej, no i do egzaminów zawodowych, bo to też bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 W wielu szkolach jest tylko w pierwszej klasie. Dobrze, ze u Ciebie jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seblan4 Opublikowano 6 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 W pierwszej klasie jest na poziomie podstawowym. Zapomniałem dopisać, że mam na poziomie rozszerzonym, jednak są na mizernym poziomie z powodu, że nikt nie zdaje matury z fizyki oraz większość by nie zdała, gdyby był na prawdziwym poziomie rozszerzonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...