Skocz do zawartości
zaxsq

zmiana w e-rekrutacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie odnośnie zmiany w e-rekrutacji ( ATH Bielsko-Biała). Wybrałem sobie kierunek w trybie niestacjonarnym,dokonałem przelewu i czekam na postęp rekrutacji (jest to rekrutacja dodatkowa). Dążąc dk pytania: czy mogę zmienić teraz z niestacjonarnych na stacjonarne (tutaj też jest dodatkowa rekrutacja otwarta)? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Fajny kierunek. Moim zdaniem warto dojeżdżać. Moja zona przez cale studia licencjackie dojezdzala autobusem 25 km a koleżanka z Mogilna codziennie przyjezdzala do Torunia czyli jakies 60 km. Inne koleżanki dojezdzaly z Inowroclawia do Torunia codziennie po 45 km i to PKS. Dały radę

Nie chce zakładać nowego tematu, a mam jeszcze jedno pytanie: Studia niestacjonarne na ATH są płatne (1900 za semestr), a studia stacjonarne też ? Bo w cenniku jest tylko koszt za nieznany egzamin, a dokładniej za ponowne przystąpienie do niego. Nie wiem jak to wygląda, ale tak zrozumiałem. Jeśli szkoła jest publiczna, a ATH chyba jest to dzienne studia są darmowe?

Ja też zdecydowanie polecam Tobie studia dzienne:) Odnośnie dojazdów to sądzę że wypracujesz sobie z czasem jak najtańszy model np. wspólne podróże samochodem ze znajomymi i zobaczysz że dojazdy nie są straszne, poza tym po studiach jak podejmiesz pracę to też szykuj się na dojazdy! 

Napisz koniecznie co załatwiłeś po wizycie na uczelni.

Dzwoniłem do dziekanatu mojego wydziału i Pani powiedziała, żebym zmienił to na stronie ( dodałem po prostu kolejny kierunek i teraz mam dwa główne, ale podejmę po prostu stacjonarny a ten niestacjonarny odrzuce). Tylko teraz w tym drugim kierunku jest inny kod na opłatę rekrutacyjną i nie wiem jak z tym będzie. Na razie zaczekam na potwierdzenie dojścia przelewu i może automatycznie będzie potwierdzenie do tego drugiego kierunku. Komisja rekrutacyjna startuje 1 września i oni dopiero mają dostęp do e rekrutacji bo w dziekanacie nie mają tam wglądu. Zobaczę po poinformowaniu mnie o wpłacie i będę działał dalej.