Anitaxx Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Hej wszystkim. Mam duży dylemat i sama nie potrafię sobie z nim poradzić... Nie wiem co wybrać, pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną, czy bezpieczeństwo narodowe? Po obu kierunkach jest średnia szansa na znalezienie od razu pracy, ale myślę że mniejszym złem będzie ta pedagogika. Po bezpieczeństwie nie ma się nawet konkretnego zawodu... A policjantką nie chcę być, myślałam raczej o pracy biurowej w policji, ale do tego to chyba nawet studia nie są potrzebne... także co wybrać? W niczym innym siebie nie widzę, niż praca biurowa lub przedszkolanka/nauczycielka 1-3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Bezpieczenstwo narodowe nic Ci nie daje jesli chodzi o prace w policji. Bedziesz miała wiedze politologiczno-historyczna. Do policji sa egzaminy wstępne i je trzeba zaliczyć. Juz lepsza ta pedagogika wczesnoszkolna bo to fajny kierunek chociaż rynek pracy dość trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Pedagogika wczesnoszkolna jest ok, jeśli lubisz pracę z małymi dziećmi. To ciężka psychologicznie robota opanować klasę ośmiolatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Ośmiolatki nie są takie zle. Gorzej z szesciolatkami. Ci sa naprawde nie do ogarnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 A masz predyspozycje do pracy z dziećmi? byłaś instruktorką zuchową, pracowałaś jako wychowawca na kolonii? ktoś, kto ma serce do pracy z dziećmi - na pewno powinien już mieć za sobą podobne doświadczenia a jeśli masz ukierunkowania na bezpieczeństwo narodowe to może działałaś w ochotniczej straży pożarnej, bawiłaś się w survival... popatrz w swoją przeszłość a zobaczysz najlepszą dla siebie przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 a co tak naprawdę bardziej Cię interesuje? Jakie uczelnie bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amk Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące pedagogiki. Czy orientujecie się może w kwestii podyplomówki po tym kierunku? Czy po ukończeniu studiów licencjackich na kierunku pedagogika mogę rozpocząć podyplomowe z języka niemieckiego i później nauczać w szkołach? Czy tylko Podyplomowe.Studia.net z tego języka wystarczy, by pracować z uczniami? (Chodzi mi tylko o kwestie prawne czy to dozwolone, ponieważ zdaję sobię sprawę, że cięzko jest znaleźć zatrudnienie) Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Na początku nie pisz boldem całego tekstu! Obecnie można nauczać tylko w klasach 1-3 podstawówki. Powyżej trzeba miec filologie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amk Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ok, dzięki za uwagę! Odpowiedzi na nurtujące mnie pytania szukałam w różnych źródłach. Spotkałam się również z informacją, że osoba z wykształceniem pedagogicznym i podyplomówce z jęzka, posiadająca dodatkowe certyfikaty może nauczać nawet w gimnazjum. Co Pan o tym sądzi? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Może jeśli jest to bardzo wysoki certyfikat równy z licencjatem z filologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amk Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Dziękuję za odpowiedź! A czy wie Pan może, gdzie mogłabym zasięgnąć pewnej informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Komisja Edukacji Narodowej, najlepiej napisać maila z zapytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...