ostropest Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 hej, mam pytanie - tylko blagam nie oceniajcie od razu tylko dajcie mi informacje ;] Mam teraz 22 lata i rzucilam, niestety, moja szkole w cholere. chcialam zaczac pracowac (sytuacja finansowa w mojej rodzinie jest jaka jest, przydaly mi sie wlasne pieniadze). teraz jednak widze, ze to byl blad, i teraz nie chce rezygnowac z wyksztalcenia, wiec zastanawiam sie nad liceum dla doroslych. dodatkowo MUSZE po prostu pracowac, jesli nie zarobie jakiejs wlasnej kasy to nie ma szans zebym poszla na studia (takie jest moje marzenie, jestem z krakowa ale kierunek na ktory chce isc jest tylko w warszawie). zostala mi w sumie 3 klasa, bede miec troche kasy odlozone specjalnie na to bo wlasnie dorabiam zagranica, wiec niby nic nie stoi na przeszkodzie. ale czy po takiej szkole uda mi sie zdac mature? jak wygladaja tam zajecia? kto tam chodzi? jestem przecietna uczennica ale strasznie mi zalezy na tym zeby pojsc na te studia, licze na wasza pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Cześć, no sytuacja wygląda różnie. Są licea wieczorowe, np. w takie w swojej ofercie ma cosinus, w wielu miastach w Polsce. Moją żona uczyła w tej szkole, uczniowie są przeciętni, większość po problemach podobnych do Twoich. Można zdać po tym maturę, oczywiście zdawalność jest na niższym poziomie niż w renomowanych LO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Może spróbuj w jakichś liceach zaocznych, gdzie można zrobić sobie wykształcenie średnie plus maturę. Wiadomo, że poziom niższy, ale jeśli zależy Ci na maturze i studiach, to przysiądziesz i masz szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 W Krakowie jest bardzo dużo liceów dla dorosłych i z pewnością coś znajdziesz. Możesz uczyć się wieczorowo w tygodniu albo zaocznie w weekendy. Duzo programu do matury będziesz jadnak musiała sama przyswoić. Rozejrzyj się również za bezpłatnymi kursami przygotowującymi do matury, to mogłoby Ci również pomóc w nauce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 bylo myslec wczesniej teraz klops i masz problem :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Proponuję raczej bardziej konstruktywne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 bylo myslec wczesniej teraz klops i masz problem :> Nie można tak podchodzić to tego. Czasami życie układa się inaczej niż byśmy chcieli. Bardzo ważne, że ostropest chce od nowa spróbować i chce coś zmienić. Na naukę nigdy nie jest za późno. Ostropest trzymam kciuki za Ciebie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 A tak w ogóle to na jaki kierunek studiów chcesz iść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOD.krakow Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Jeśli tylko będzie wystarczająco dużo chęci i determinacji to problemów żadnych nie widzę U nas w Prywatnym Liceum Ogólnokształcącym dla Dorosłych w Krakowie wyglądałoby to mniej więcej w Twoim przypadku tak: edukację przerwałaś nie tak dawno, więc raczej nie musiałabyś startować od zera, możliwe, że mogłabyś skończyć po prostu 3 klasę - każdy przypadek rozpatrujemy indywidualnie. Zajęcia odbywają się w trybie zjazdowym, w sobotę i niedzielę co dwa tygodnie. Ludzie przychodzą bardzo różni - zarówno młodzi tak jak Ty, którzy z różnych względów musieli przerwać naukę, a także osoby starsze, które chcą uzupełnić swoje wykształcenie. Możliwe jest oczywiście podejście do egzaminu maturalnego. Musisz się liczyć z tym, że będziesz musiała włożyć sporo wysiłku w samodzielną naukę, ale zdanie matury jest jak najbardziej w Twoim zasięgu, studia też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Matura nie wymaga wielkiej wiedzy, raczej przygotowania do rozwiązywania określonych typów zadań. Przerabiając arkusze z poprzednich lat i douczając się tego, czego brakuje, myślę że dasz radę zdać całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostropest Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 dziękuję bardzo za odpowiedź jeszcze jedno pytanie - mam straszne zaległości z matematyki, muszę je ponadrabiać, czy to będzie miało jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Będzie miało, najlepiej skonsultuj się ze szkołą, dowiedz się co i jak i pogadam z tamtejszym nauczycielem matematyki. Dowiesz się jakie masz braki i idz na korepetycje. Wtedy nadrobisz je do czasu ruszenia szkoły we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Zależy, czy matematyka będzie ci potrzebna na studia, czy nie. Jesli tak, to musisz pracować, jeśli zalezy Ci tylko na maturze podstawowej, to radzę zrobić, jak radzi kolega powyżej. Materiału dużo nie jest, ważne to klepać zadania, żeby się z nimi obyć i umiec korzystać z karty wzorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOD.krakow Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Będziesz musiała po prostu nadrobić zaległości. U nas klasy są małe (2-10 osó, więc będzie to trochę łatwiejsze. Jeśli włożysz w to wszystko odpowiednio dużo pracy - musi się udać. Jak już pisaliśmy każdy przypadek trzeba rozpatrzyć indywidualnie, przejrzeć Twoje dokumenty, ustalić różnice programowe, gdyż zmieniała się w liceach podstawa programowa. Dlatego też zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Jeśli tylko bardzo chcesz to na pewno uda Ci się nadrobić zaległości. Trzymam kciuki, żeby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...