Esperanza Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Nazywam się Paulina.Mam 17 lat..Chodziłam przez 7 lat do szkoły muzycznej na grę na keyboardzie i pianinie elektrycznym.Przez 3 lata chodziłam na zajecia z tanca.Uczęszczałam również przez rok na lekcje śpiewu.W szkole brałam udział w szkolnym chóru,brałam udział w kółku teatralnym.Chciałabym studiować na tej uczelni na kierunku literatura angielska ponieważ fascynuje mnie to w jaki sposób za pomocą czytania książek możemy poszerzać naszą wyobraźnię,wiedzę,słownictwo. w internecie pisali żeby pisać o swoich zaletach i osiągnieciach zmienilibyście coś tutaj? co byście dodali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Moim zdaniem powinnaś znacznie rozszerzyć ten opis. Szczególnie w kwestii Literatury angielskiej, dodaj kilka zdań dlaczego akurat angielska Cię interesuje, może czytałaś jakieś książki z tego kanonu i szczególnie Cię one zafascynowały i dlaczego? Napisz też dlaczego wybrałaś tę uczelnię? W zainteresowaniach piszesz o zacięciu artystycznym, może połącz to z dalszymi planami rozwoju związanymi ze studiami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Joanna ma rację, musisz trochę rozwinąc wypowiedź i więcej dopisać, że interesuje Cię nie tylko literatura angielska ale również historia i obyczaje... poza tym uwagi Joanny powinnaś wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Szczerze? Uwaliłbym taki personal statement na ich miejscu. Gdzie dowody tego, że interesuje Cię kultura angielska? I jaka? Średniowieczna? Współczesna? Ulubieni autorzy? Filmy? Udziały w konkursach wiedzy o UK? Kółko jezyka angielskiego w liceum czy było i co robiliście? Czytałaś ksiażki angielskie w oryginale? Filmy bez dubbingu i napisów? Jakie lulubione. Więcej konkretów! Inna rzecz to link między tym co robiłaś artystycznie i kulturą angielską. Czy jest? jeśli tak - to napisz to wprost i co z tego wynika, że w kółku teatralnym wystawialiście sztuki angielskich autorów, że lubisz balet w wykonaniu angielskich zespołów (jakich?) Jeśli nie ma linku angielski- artystyczne, to napisz co z tego klimatu artystycznego wynika. Szkołą muzyczna przez tyle lat oznacza nawyk systematycznej pracy, ćwiczeń, doskonalenia się. Chór i kółko teatralne to umiejętności pracy w grupie. Taniec to świadomość własnych ograniczeń i przezwyciężania ich. Idź tym tropem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...