Skocz do zawartości
Esperanza

Co myślicie o takim Personal Statement na University Of Oxford?

Rekomendowane odpowiedzi

Nazywam się Paulina.Mam 17 lat..Chodziłam przez 7 lat do szkoły muzycznej na grę na keyboardzie i pianinie elektrycznym.Przez 3 lata chodziłam na zajecia z tanca.Uczęszczałam również przez rok na lekcje śpiewu.W szkole brałam udział w szkolnym chóru,brałam udział w kółku teatralnym.Chciałabym studiować na tej uczelni na kierunku literatura angielska ponieważ fascynuje mnie to w jaki sposób za pomocą czytania książek możemy poszerzać naszą wyobraźnię,wiedzę,słownictwo.

w internecie pisali żeby pisać o swoich zaletach i osiągnieciach zmienilibyście coś tutaj? co byście dodali? 

Moim zdaniem powinnaś znacznie rozszerzyć ten opis. Szczególnie w kwestii Literatury angielskiej, dodaj kilka zdań dlaczego akurat angielska Cię interesuje, może czytałaś jakieś książki z tego kanonu i szczególnie Cię one zafascynowały i dlaczego? Napisz też dlaczego wybrałaś tę uczelnię? W zainteresowaniach piszesz o zacięciu artystycznym, może połącz to z dalszymi planami rozwoju związanymi ze studiami?

• Like 1

Szczerze? Uwaliłbym taki personal statement na ich miejscu. Gdzie dowody tego, że interesuje Cię kultura angielska? I jaka? Średniowieczna? Współczesna? Ulubieni autorzy? Filmy? Udziały w konkursach wiedzy o UK? Kółko jezyka angielskiego w liceum czy było i co robiliście? Czytałaś ksiażki angielskie w oryginale? Filmy bez dubbingu i napisów?  Jakie lulubione. Więcej konkretów!

Inna rzecz to link między tym co robiłaś artystycznie i kulturą angielską. Czy jest? jeśli tak - to napisz to wprost i co z tego wynika, że w kółku teatralnym wystawialiście sztuki angielskich autorów, że lubisz balet w wykonaniu angielskich zespołów (jakich?)

Jeśli nie ma linku angielski- artystyczne, to napisz co z tego klimatu artystycznego wynika. Szkołą muzyczna przez tyle lat oznacza nawyk systematycznej pracy, ćwiczeń, doskonalenia się. Chór i kółko teatralne  to umiejętności pracy w grupie. Taniec to świadomość własnych ograniczeń i przezwyciężania ich. Idź tym tropem.

• Like 1