ala-studentka Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 cześć Dostałam się na studia, ale zastanawiam się co lepiej wybrać- geodezję czy administrację? Który kierunek jest lepszy według was? Co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Cześć, Przede wszystkim przenoszę temat do odpowiedniego działu. Zupełnie różne są te dwa kierunki. Powinnaś się zastanowić co jednak bardziej Cię interesuje i co czego bardziej Cię ciągnie. Co chciałabyś kiedyś robić. Kieruj się swoimi zainteresowaniami. A dlaczego wybrałaś te kierunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Agnieszka ma rację. Po geodezji raczej będziesz musiała liczyć się z założeniem własnej działalność gospodarczej i pracą w terenie, a administracja to głównie praca przy biurku. A jakie to uczelnie prowadzą Twoje kierunki? Gdzie się dostałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala-studentka Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Administracja na Uniwersytecie Wrocławskim, a zostań geodetą na Politechnice Wrocławskiej. Problem w tym, że nie wiem do końca co chciałabym robić. Trochę boję się pracy w geodezji, ale obawaim się, że po administracji będzie ciężko znaleźć pracę. Do wyboru mam także Finanse i rachunkowość na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ciężka sprawa, ale wszystkie trzy uczelnie są świetne Finanse i rachunkowość to też niezłe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala-studentka Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Po którym kierunku mam największe szanse na znalezienie pracy? Gdzie znajdę pracę po administracji? Gdybym poszła na finanse to chciałabym pracować w banku, ale myślę, że z tym może być niestety ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Cóż, z pracą w banku to ciężko, ale pewnie z innych powodów niż myślisz. Moja znajoma kiedyś zajmowała się rekrutacją do placówek bankowych. Mówiła, że straszna rotacja. Praca pod dużą presją, korporacyjne wyciskanie planów sprzedażowych. Ale jeśli dajesz radę to i awansować można bardzo szybko Administracja to kierunek - worek, wprawdzie liczba urzędników rosła w ostatnich latach lawinowo, ale pewnie z nowymi etatami ciężko. Możesz próbować zaczynać pracę np. w sekretariacie, idąc w kierunku office managera, a na drugim stopniu wybrać Podyplomówki z zarządzania zasobami ludzkimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jesli chodzi o pracę to kierunek studiów to nie wszystko i przy rekrutacji do pracy, często spada on na dalekie pozycje. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która jest HR Managerem i prowadzi rekrutacje do międzynarodowej firmy. Pytałam na co w pierwszej kolejności zwracją uwagę i lista wygląda tak: 1. Język obcy - co najmniej jeden na bardzo dobrym poziomie. 2. Język obcy - mile widziany drugi, równiez na dobrym poziomie, 3. Kursy i szkolenia, które robi się podczas studiów dodaktowo, 4. Doświadczenie - staże, praktyki, wolontariaty i wszelkiego rodzaju praca podszas studiów. i dopiero potem patrzą na kierunek studiów. Nie ma problemu żeby przyjąć jako księgową kogoś kto skończył Podyplomówki z zarządzania, a nie FiR, bo np w między czasie zrobił kurs księgowości, a an poczatek przyjmuje się go na stanowisko gdzie i tak się musi wszystkiego nauczyć. Więc.... to czy znajdziesz pracę i jaką to zależy tylko od Ciebie i tego jak wykorzystasz swój czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Moim zdaniem z tych kierunków najlepiej wybrać geodezję to kierunek techniczny. Musisz się nastawiać na założenie własnej działalności i na początku ciężko pracę ale się opłaci. Po administracji faktycznie trudno z pracą, to już lepiej wybrać prawo, bo daje większe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Decyzja podjęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...