pedagogiczna Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Myślicie już o tym czy nie za bardzo? Ja się trochę obawiam tego, jak będzie wyglądała moja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 No cóż to temat odległy, ale warto o nim myśleć za młodu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madbluffer Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Lepiej się nie nastawiać na naszą krajową, lepszym planem jest popracować te kilka lat u Niemiaszków czy Holendrów i mieć zapewnione 400-500 Euro miesięcznie Z resztą spójrz na to optymistycznie, może przy 60 roku życia będziesz tak bogata, że emerytura nie będzie Ci na nic potrzebna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Chyba nie ma innego wyjści tylko trzeba już dzisiaj myśleć o emeryturze, bo kiedyś zostaniemy z jadnym wielkim zerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ja też regularnie oszczędzam i nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilonalaska Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgadzam się z przedmówcami...najlepiej już teraz zacząć oszczędzać..tylko jak odłożyć pieniądze, kiedy wokoł wszechobecna konsumpcja? jak sobie z tym radzicie? udaje się Wam coś oszczędzić? odmawiacie sobie czegoś? jak to u Was wygląda? jestem ciekawa? może pomożecie mi w moim oszczędzaniu, bo na razie średnio mi wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaika Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ja też byłem nagadywany na trzeci, czwarty, piąty filar. Olałem to wszystko, bo nie mam kierowniczego stanowiska. Dziwna sprawa, te pytania nikt nie kieruje do rządu. Są tylko na forach Jaką mam emeryturę po trzech latach pracy na czarno??? Dochód w promilach tak samo jak oprocentowanie na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ja oszczędzam, ale tak raczej ogólnie, na życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ja jeszcze nie, ale chyba zacznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Na pewno warto mieć jakieś pieniądze w zapasie zamiast żyć z dnia na dzień, bo nigdy nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejka Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Oczywiście, że o tym myślę. W końcu emerytura z ZUS nie wystarczy nawet na podstawowe potrzeby. Trzeba oszczędzać na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zak Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Tylko z czego oszczedzać, jak brakuje non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoli Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 No niestety, przyszłość nie napawa optymizmem... ale z czego odkładać na emeryturę, jak tu trzeba spłacać kredyt? Jak na razie odpycham od siebie te myśli, ale wiem, że już niedługo trzeba zacząć myśleć o tym poważnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studentos Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Na ZUS nie ma nawet co liczyć, to jest już zbankrutowana piramida finansowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Ja muszę zacząć myśleć o swojej emeryturze... Ale póki co niczego jeszcze nie odkładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merka Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Na emeryturę jeszcze nie odkładam, ale na własne mieszkanie owszem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...