Scimit Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam, zapewne tego typu tematów będzie niedługo sporo, ale jestem trochę zdezorientowany i potrzebuję porady od kogoś, kto się zna na rzeczy . Generalnie sprawa wygląda tak, że chciałbym studiować informatykę w Krakowie, raczej niezaocznie. Problem jest w tym, że wyniki są dość kiepskie i ciężko mi znaleźć jakiś kierunek na który raczej będę mógł się dostać, tak aby był on jednak związany z tym, w czym jestem w miarę dobry. Informatykę lubię - od programowania, przez arkusze kalkulacyjne, po projektowanie stron internetowych (wiadomo - wszystko na niezbyt zaawansowanym poziomie, ale jednak). Z matematyką pomimo tego co jest na obrazku problemów też nigdy nie miałem, jej nauka mi przychodzi łatwo, wynik i brak rozszerzenia to efekt zatracenia motywacji do nauki (zmiana nauczyciela) . Przeszukiwałem uczelnie, progi punktowe i niestety wygląda to dla mnie bardzo słabo, informatyka jest teraz cholernie mocno oblegana z tego co widzę. Może jest kierunek na jakiejś uczelni który moglibyście mi polecić? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witaj. Na początek przejrzyj tę stronę: http://krakow.studia.net/matematyczno-informatycznemoże coś wpadnie Ci w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Sprawdzałeś progi na Wydziale Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej UJ ? zobacz również na AGH Wydział Fizyki i Informatyki Stosowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Spójrz jeszcze na studia techniczne, też ciekawe i bliskie studia.net/informatyka niektóre: http://krakow.studia.net/techniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsxsxs123 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Podobno UJ próg z przed roku to 60% rozszerzenie, z kolei na FaIS na UJ na infe liczona jest chyba majca + fizyka lub Studia na kierunku chemia lub fizyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Próg na UJ na WFAiIS to 33% punktów. Przesyłam link, pod którym można znaleźć zasady kwalifikacji:https://www.erk.uj.edu.pl/studia/2768/1/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsxsxs123 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Agnieszka - czyli mam rozumieć że 33 punkty to wystarczy zdać jeden z wymaganych przedmiotów na poziomioe podstawowym na 66 % lub rozszerzonym na 33 żeby spełniać minimum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 no właśnie nie wiem... najlepiej będzie jak zadzwonisz i się dokładnie dowiesz Wydział Fizyki, Astronomii i studia.net/informatyka Stosowanejul. Łojasiewicza 11, pok. H-0-0430-348 Kraków +48 12 664 45 39 +48 12 664 48 86 I daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo811 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 A czy ktoś orientuje się może czy łatwo jest dostać się na informatykę na Uniwersytet Pedagogiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Pewnie łatwiej niż na UJ czy polibude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 i chyba łatwiej niż na AGH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Na pewno, łatwiej niż na topowe uczelnie informatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...