kina93 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Hej wszystkim. Bardzo proszę o pomoc! i proszę o wyrozumiałość, wiem, że "orłem" nie jestem Właśnie kończę licencjat z dziennikarstwa (średnia moich ocen między 4 a 3,5). Pracę licencjacką bronię w pierwszej połowie września (liczę, że uda mi się przygotować co najmniej na 4) Poza tym mam dodatkową specjalizację Podyplomówki z zarządzania w kulturze (z trochę lepszymi wynikami). Na maturze z rozszerzonego j.polskiego miałam 45, wos rozszerzony 58 i j. angielski podstawowy 68 Zastanawiam się na studiami magisterskimi i jakimś licencjatem dodatkowo. Czy w ogóle mam szansę na zakwalifikowanie się na część z tych kierunków na UP?: -Administracja -Animacja kultury w przestrzeni społecznej -Kulturoznawstwo i wiedza o mediach (spec. Na 2 stopniu: krytyka filmowa, teatralna i telewizyjna; menedżer kultury; coach medialny) -Sztuka i media -Politologia (doradztwo polityczne; dziennikarstwo polityczne) albo choć na jeden, dwa z UJ?: UJ: -Administracja -Edytorstwo -Filmoznawstwo i wiedza o nowych mediach -Kognitywistka -Kulturoznawstwo (Teksty kultury) -Zarządzanie (media społecznościowe w zarządzaniu, Podyplomówki z marketingu i kierunek logistyka [tylko niestacjonarne], finanse i controlling, z. w sektorze publicznym i pozarządowym, z. menagerów, z. w turystyce, z. zasobami ludzkimi, z. informacją) -Zarządzanie kulturą i mediami (kultura współczesna, z. mediami, z. reklamą) -Socjologia ( komunikacja audiowizualna) Będę wdzięczna za każdą sensowną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Jeśli dobrze rozumiem, to chcesz rozpocząć teraz studia II stopnia i dodatkowo licencjat, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Większość z tych kierunków, które wymieniłaś na studia II stopnia powinnaś się dostać bez problemu. Możesz mieć tylko taką sytuację, że będziesz musiała zaliczyć jakieś różnice programowe, ale to musisz już konkretnie udać się na uczelnie z indeksem i sprawdzić jak to wygląda na każdym z kierunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...