WiecznyStudent Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Czy Waszym zdaniem samodzielna nauka programowania jest trudna? Ostatnio rozmawiałem ze znajomym ze studiów informatycznych i stwierdził,że tak naprawdę na studiach nie można się wiele nauczyć. Więcej człowiek poznaje samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Na studiach uczysz sie podstaw bez nich samemu nic nie zrobisz. Studia potrzebne sa do otwarcia drogi do programowania. Wiedze z programowania powiększasz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Studia informatyczne to worek - kształcą nie tylko koderów, ale adminów, developerów etc. dużo zależy od programu studiów, są takie uczelnie w Polsce, które sa mocne jeśli chodzi o naukę programowania w praktyce. pytanie też co chcesz programować, bo np. programowania maszyn i urządzeń można się też na uczyć na niektórych uczelniach na kierunku automatyka i robotyka. Możliwości więc masz wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 to pewnie zależy od tego o jakim programowaniu mówisz? bo jeśli do nauki wystarczy Ci sprzet (komputer) który masz w domu to ok, ale czasami potrzebny jest specjalistyczny sprzęt jakimi dysponują uczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayaa Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Myślę, że mielu programistwów nie ukończyło specjalistycznych studiów a rodzi sobie doskonale. Programowanie to bardzo dynamiczna dziedzina. Rok, dwa, trzy to jak w innych dziedzinach dekady Tu trzeba być cały czas na bieżąco. Pytanie oczywiście tak jak już zadała przedmówczyni o jakie dokładnie programowanie chodzi bo to temat bardzo szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 to prawda informatyka to dziedzina, która zmienia się w ogromnym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Większosc dziedzin scislych i przyrodniczych zmienia sie bardzo szybko, dlatego oprocz studiowania z ksiazek pisanych dekade temu zeby dostac dobra prace trzeba duzo robic samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Poczytaj więcej jak wygląda praca programistów i jak wyglądała ich ścieżka kariery http://www.kierunki.net/zawod-z-pasja/4352-zawod-z-pasja-matematyk-programista-it-manager http://www.kierunki.net/zawod-z-pasja/4247-zawod-z-pasja-informatyk-developer-ror Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper1996 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam! Mam 19 lat i, delikatnie mówiąc, jestem zielony w kwestiach programowania. Czy mógłby mi ktoś poradzić, od jakiego programu zacząć? Czy program C++ jest odpowiednim wyborem? Wiem, że nie można poprzestać tylko na jednym programie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Polecam zacząć od zapisania sie na jakiś kurs. Samemu trudno nauczyć sie programowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Tak kurs będzie najwłaściwszy na początek, a potem to głównie Ty i komp w zaciszu domowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Podstawy musisz złapać od kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Czasami można znaleźć kursy dofinansowane ze UE w bardzo przystępnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianna.mucha Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 ja na początek uczyłam się z bibili HTML potem jakieś kursy online z eduweb chyba, a teraz to czasem jakąś nową ksiażke przeczytam ale raczej doszkalam się w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 jeśli chodzi o programowanie to praktyka jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...