bockscar Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam. Więc na starcie powiem że jestem osobą uzdolnioną bardziej z kierunków "nieścisłych". Poważnie zastanawiam się nad logistyką ale matematyka w moim wykonaniu to kalectwo. Co prawda zdałem maturę (zdawałem rok temu) z matmy 48% (historia rozsz. 58%, polski rozsz.71 podst. 70%) ale obawiam się maty na studiach. Poszedłem na historię ale mi się nie spodobało a że perspektyw po tym brak nie chciałem się męczyć. Nie chciałbym żeby studia były dla mnie udręką. Z drugiej strony kierunek logistyka to bardzo uniwersalny kierunek i do służb mundurowych i do prywatnych przedsiębiorstw. a celuje właśnie w słuzby mundurowe. Powiecie masz przecież bezpieczeństwo wewnętrzne (lub na niektorych uczelniach narodowe) tylko że wydaje mi się to bardzo ograniczonym kierunkiem. W przypadku gdy nie dostanę się do np policji wszystko inne jest dla mnie "zamknięte" . Są jacyś humaniści na logistyce ? jak sobie radzicie z matmą i innymi ścisłymi przedmiotami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 kierunek logistyka to niestety kierunek ściśle matematyczny. Poza samą matematyką, która naprawdę jest na wysokim poziomie jest też statystyka i sama kierunek logistyka. Bez dobrych umiejętności z matematyki będzie ciężko. Chcesz iść do policji idz na studia na bezpieczeństwo wewnętrzne do Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie, tylko na chwilę obecną przyjmują samych policjantów na służbie. Czyli najpierw musisz się dostać do policji a później zostać wysłany na studia. Możesz też wybrać Akademię Marynarki Wojennej w Gdyni i zrobić tam studia humanistyczne cywilne wtedy będzie większa szansa na pracę w służbach mundurowych na stanowisku administracyjnym Tutaj znajdziesz pełną ofertę takich studiów: http://www.studia.net/uczelnie-studia/5730-akademia-marynarki-wojennej-im-bohaterow-westerplatte-w-gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A tak naprawdę co Cię interesuje? Mam wrażenie, że próbujesz szukać studiów trochę po omacku. W czym jesteś dobry, jakich przedmiotów w liceum uczyłeś się z prawdziwą przyjemnością? Co lubisz robić w czasie wolnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...