s2andra Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Hej, mam problem z wyborem kierunku studiów, może mi ktoś coś doradzi? Rozszerzałam polski, angielski i geografię - jestem raczej humanistką i martwię się trochę spadkiem zapotrzebowania na humanistów. Co mogłabym studiować,żeby później mieć szansę znalezienia pracy? Rozważam UŁ, wielkiego szału tam nie ma z ilością kierunków no ale.. Liczę na pomoc, jakieś propozycje, pomysły bo kompletnie nie wiem czego się chwycić a czasu już cooraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Hej, a dlaczego opisujesz swój problem w dziale przedstaw się, a nie w odpowiednim dziale związanym z poszukiwaniem studiów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wracając do Twojego pytania, dla humanistów jest praca, tylko żeby ją zdobyć trzeba się bardziej postarać. Nie każdy po studiach od razu ją dostanie. Żeby dostać pracę po studiach humanistycznych trzeba już w czasie studiów pracować, dorabiać sobie i wyrabiać w tym czasie kontakty. Tylko to może pomóc. Do tego staże, praktyki i szanse na zatrudnienie wzrastają. Ogólnie powinnaś się kierować własnymi predyspozycjami i zainteresowaniami, może dziennikarstwo albo jakieś studia filologiczne? Poczytaj o różnych kierunkach humanistycznych www.studia.net/humanistyczne lub filologicznych www.studia.net/filologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Uniwersytet Łódzki ma fajne programy studiów. Nie patrz tylko na same kierunki, ale także na specjalności Myślisz też o studiowaniu poza Łodzią? A spadkiem popytu na humanistów się nie martw. Nie znam żadnego zapalonego humanistę, który by się nie odnalazł w życiu. Jeśli tylko studiował to co było jego pasją. A znam paru urodzonych humanistów, którzy poszli na studia techniczne albo na Podyplomówki z zarządzania i kombinowanie "bo jest praca", a potem mieli problem z odnalezieniem się i na studiach i w pracy zawodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...