mlody1234 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Cześć, jestem nowy na forum jeśli taki temat juz był to przerpaszam. Mam pytanie czy jest w ogóle taki kierunek jak w temacie? Chciałbym poszukac czegos związanego z japonią lecz nie chcę aby była to filologia. Jeśli ktoś ma informacjie na ten temat to z góry dziekuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Cześć, Masz kilka takich kierunków np. wschodoznatwstwo, więcej poczytasz tutaj: http://www.studia.net/wschodoznawstwo Jest to kierunek dotyczące bardziej wschodzniej części azji. Ale jest kierunek: Studia azjatyckie http://www.studia.net/studia-azjatyckie Właściwie dlaczego nie interesuję Cię japonistyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody1234 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Siema, nie wiem czy słusznie ale wydaje mi się że japonistyka to cos innego niz stosunki międzynarodowe. Jeśli masz szerszą wiedze na ten temat to dawaj mi tu wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Japonistyka swoja częścią obejmuje również stosunki międzynarodowe Japonii i obecną sytuację polityczną. Ludzie mylą filologię z nauką języka. Filologia to coś znacznie więcej. Wielu pracodawców szuka ludzi po filologiach szczególnie takich jak japonistyka, gdyż muszą CI ludzie znać historię, politykę, stosunki międzynarodowe ale przede wszystkim specyficzne tradycje danego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody1234 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...