lazurowy_tulipan Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Hej Mam pytanko odnośnie tego kierunku na UG Bardzo jest ciężko? dużo ludzi odpada po pierwszej sesji? Jacy wgl są wykładowcy? w miare normalni i przyjażni studentom? czy może odwrotnie? jak w ogóle studiuje się na UG? Może jest ktoś tutaj kto studiuje matematyke na ug i mógłby coś opowiedzieć Planuje się wybrać w tym roku na tą uczelnie, jest to moim marzeniem ale nie jestem pewna czy dam sb radę czy nie jest tam za wysoki poziom jak dla mnie. Do trójmiasta przyjezdza dużo młodzieży, więc pewnie jest "mały wyścig szczurów" Z góry dziękuje za jakiekolwiek opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Cześć, Jeśli chodzi o Trójmiasto to moim zdaniem jest to jedno z najlepszych miejsc do studiowania w Polsce, wyścig szczurów mniejszy niż w poznan.studia.net czy Warszawie, a możliwości takie same albo i większe. Wydział matematyki, fizyki i studia.net/informatyka na UG mogę śmiało polecić. Na matematyce nie jest ciężko jeśli dobrze zna się matmę. Dodatkowo wykładowcy bardzo pomagają i jeśli ktoś ma kłopoty z czymś to śmiało może się do nich zgłosić. Tutaj masz taką pigułkę o samym Wydziale: http://www.studia.net/uczelnie-studia/6355-uniwersytet-gdanski-wydzial-matematyki-fizyki-i-informatyki Naprawdę mogę się wypowiedzieć tylko w superlatywach na temat studiowania matematyki na UG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazurowy_tulipan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 a jeśli chodzi o specjalnosc, matematyka ekonomiczna? po ekonomii teraz juz szału nie ma, więc czy byłby to dobry wybór? niestety na ug na pierwszym stopniu jest tylko spec ekonomiczna lub nauczycielska - nauczycielka nie moglabym byc takze odpada, stad moje pytanie, jaka przy takim kierunku specjalność byłaby lepsza? ekonomiczna, finansowa, a moze informatyczna? po której moge miec wieksze mozliwosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazurowy_tulipan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 marzy mi sie Gdańsk, ale wiadomo, trzeba podejsc powaznie do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Specjalność jest dużo mniej istotna (właściwie drugorzędna) oczywiście, że lepiej zrobić ekonomiczną, ale na studiach i tak zrób kurs pedagogiczny, bo może Ci się kiedyś przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazurowy_tulipan Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 hmm a jak wygląda ten kierunek na specjalności nauczycielskiej? w sensie takim, że po moge tylko i wyłącznie uczyć w szkole? Jestem juz wrzucona do worka "nauczycieli" ? czy jednak można coś innego robić? chodzi mi o czysto marketingowo bankowe instytucje, nic zwiazanego z pedagogika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Żeby być nauczycielem to jeszcze musisz podczas studiów zrobić kurs pedagogiczny. Na pewno po matematyce możesz robić wiele różnych rzeczy, bycie nauczycielem to ostateczna ostateczność. Np. wiele banków szuka analityków po matematyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazurowy_tulipan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 czyli jak bym musiala pojsc na tą specjalność, to jednak moge pracowac gdzies indziej (nie w szkole - u mnie odpada taka opcja ) bałam się że ta specjalnośc zamknie mi furtke np na prace w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Nie, nie absolutnie ta specjalność niczego Ci nie zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...