marcelby Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jak każdy maturzysta staje przed ogromnie trudnym wyborem , kierunkiem studiów. Jestem dosyć dobry z matematyki ( mocne 5) , z fizyki również nie jestem nasłabszy . Zastanawia mnie czy jest w moim przypadku jakikolwiek sens wyboru studia.net/informatyka jako kierunku . Nie miałem styczności z programowaniem, HTML bardzo podstawowo. Jestem gotowy uczyc się czegoś w najbliższe wakacje , lub równiez indywidualnie ,ale tutaj jest mały haczyk .Mimo ,ze nie straszna jest dla mnie nauka czegoś , to nie chciałbym aby moje "braki" były tak ogromne ,że po "x" zarwanych nocach dostawałbym ledwo 3. Stąd moje pytanie , czy jest sens aby wybierać się na informatykę ? Zdaje sobie sprawę ,że nikt za mnie decyzji nie podejmie (troszke szkoda ), ale możecie podać jakieś ciekawe kierunki , które są teraz na topie ,a znalezienie po nich pracy nie jest niemożliwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Czesc, powstaje wlasnie nowoczesny kierunek studiow z pogranicza matematyki, ekonomii i studia.net/informatyka. Ten kierunek to analiza danych. Moze to Cie zainteresuje? http://www.kierunki.net/lupa/4314-unikatowy-kierunek-w-polsce-analiza-danych-3-5-letnie-studia-inzynierskie-na-wydziale-matematyki-i-informatyki-uniwersytetu-lodzkiego Co o tym myslisz? Na informatyke zawsze warto isc wiec moim zdaniem powinienes sprobowac, nawet jesli nie mialbys byc asem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uniwersytet Zielonogórski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jeśli fajny, interdyscyplinarny kierunek studiów powiązany z informatyką - to na pewno warto zainteresować się kierunkiem inżynieria danych na naszej uczelni. W programie studiów jest np. szyfrowanie danych w internecie, stosowane w bankowości elektronicznej i e-commerce. Uniwersytet Zielonogórski prowadzi zresztą wiele bardzo praktycznych kierunków studiów, a pod względem kultury studenckiej może się równać z Zieloną Górą mało który ośrodek akademicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz Szkudlarski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 A w jakim mieście chcesz w ogóle studiować? Bo to raczej od tego powinniśmy zacząć poszukiwania uczelni, kierunku i specjalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelby Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Jestem z okolic krakowa , myślę nad Politechniką Wrocławską . Kolejny kierunek który biore pod uwagę to Elektrotechnika , czy ktoś może coś poweidzieć o tych kierunkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 poczytaj więcej o samych kierunkach prowadzonych we Wrocławiu www.wroclaw.studia/net/elektrotechnika www.wroclaw.studia.net/informatyka Informatyka wydaje mi się być ciekawsza ale oba kierunki, szczególnie na tak prestiżowej uczelni są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelby Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dziękuje za pomoc i za linki .Mam jeszcze jedno pytanie , istnieje może jeszcze jakaś srtonka z opiniami kierunków na danych uczelniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...