Montr Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Moja koleżanka ma taką sytuację, że odziedziczyła spadek. Zastanawia się czy nie zrzec się go, bo pochodzi od daleszej rodziny i ma wątpliwości czy nie jest on obarczony jakimś długiem, wierzytelnościami. Jak to sprawdzić, aby mieć 100% pewność, ze wszystko jest z nim na tip-top? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Trzeba odrzucić spadek do 3 miesiący z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Ostatnio zmienili prawo i nie dziedziczy się już długów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dziedziczy się tylko do kwoty spadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey_mouse Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 to do jakiegoś prawnika trzeba iść bo ja osobiscie nie wiem gdzie możńa szukac takich informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejka Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Na jej miejscu poszłabym do prawnika, który najlepiej doradzi w tej kwestii. Jak są jakieś długi to lepiej odrzucić spadek i spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...