agad93 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Hej wszystkim Zostałam wykreślona z listy studentów na 3 sem studiów zaocznych (powodów było sporo ale nie w tym rzecz) i teraz mam pytanie: Za semestr 1 zapłaciłam całą kwotę 1900 zł Za semestr 2 mam zaległość 400 zł Za semestr 3 nie wpłaciłam jeszcze pieniędzy wogóle Czy teraz uczelnia będzie mnie ścigać o uiszczenie zaległości? Dodam że na 3 semestrze byłam obecna na 4 zjazdach z 9 i nie uśmiecha mi się płacić za semestr którego nawet nie dokończyłam. W regulaminie uczelni, umowie o świadczeniu usług za studia i statucie nie ma nic o tym co następuje w takich przypadkach. Jest tylko informacja że w przypadku niepłacenia za studia mogą mnie wykreślić. Proszę o pomoc i dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Musisz jeszcze raz dokładnie przeczytać umowę i regulamin, bo podpisując umowę z Uczelnią zobowiązałaś się, że będziesz regulować opłaty, bez względu czy będziesz uczęszczać w zajęciach. Ale pamiętaj, że zawsze możesz złożyć podanie (najczęściej do Rektora albo Dziekana, to zależy od uczelni) o umożenie przynajmniej cześci opłat. Lepiej to do końca wyjaśnić, żebyś wiedziała na czym stoisz i żyby się za jakiś czas nie okazało, że jednak musisz zwracać całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Są sytuacje, gdzie student dostaje wezwanie do zapłaty po 2 latach od oblania studiów, więc lepiej to ureguluj i sprawdz co masz napisane w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Czasami ważny jest powód skreślenia z listy studentów, zatem jeśli powodów było kilka - warto przeczytać, na co powołuje się uczelnia w piśmie informującym o tym fakcie. Co to za uczelnia? Pewnie niepubliczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...