Agnieszka Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 ja rzuciłam, bo nie dawałam sobie rady na mało ważnych przedmiotach. a jakich konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Dokładnie, na czym konkretnie sobie nie radziłaś? Myślę, że przdmioty poboczne są do przejścia na każdych studiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Poza tym czasami wydaje nam się coś mało ważne a po studiach okazuje się, że jednak w tej wiedzy właśnie korzystamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Na studiach humanistycznych są takie przedmioty jak Kierunek ekonomia, statystyka, czy informatyka, które się bardzo przydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 albo prawo, które też nie jest doceniane, a tak naprawdę bardzo często potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Tak, ale na humanistycznych jest bardzo potrzebne i chyba oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Tzn. rzucać studia bo tak, jest oczywiście głupotą. Można to robić równolegle, albo ewentualnie zrezygnować w takiej sytuacji, gdyby rzeczywiście ktoś nie dawał sobie rady. A nie rezygnować bo tak po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Tzn. rzucać studia bo tak, jest oczywiście głupotą. Można to robić równolegle, albo ewentualnie zrezygnować w takiej sytuacji, gdyby rzeczywiście ktoś nie dawał sobie rady. A nie rezygnować bo tak po prostu. W pełni się zgadza, bo wrócić oczywiście zawsze można na studia, ale wiem sama po sobie, że to nie jest proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Wrócić na studia jest bardzo trudno. Kurs można zrobić w trakcie studiów, albo jak jest nam ciężko to po studiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna30 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Witam! Sama swego czasu przechodziłam przez podobne dylematy. Również jestem zdania, że wartość studiów zależy od ich wykorzystania - jeśli w danej brażny nie są niezbędne, a wręcz przeszkadzają poprzez zajmowanie czasu, wówczas możemy je zastąpić kursami. Niemniej, uważam, że studia - mimo swojej powszechności w ostatnich latach - wciąż stwarzają pewną granicę prestiżu i rangi takiego pracownika. W niektórych zawodach są zresztą niezbędne. Warto je jednak zawsze uzupełniać o kursy czy szkolenia, które wyróżnią nas spośród innych kandydatów do pracy. Zgadzam się też ze stwierdzeniem postawionym w artykule, że czasem niezbędna jest pomoc doradcy zawodowego, jeżeli sami nie potrafimy jasno sprecyzować swojej ścieżki kariery i dobrać do niej odpowiednich umiejętności. Tak czy inaczej - im większą wiedzę i umiejętności posiadamy, tym wyżej możemy dotrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Witam! Sama swego czasu przechodziłam przez podobne dylematy. Również jestem zdania, że wartość studiów zależy od ich wykorzystania - jeśli w danej brażny nie są niezbędne, a wręcz przeszkadzają poprzez zajmowanie czasu, wówczas możemy je zastąpić kursami. Niemniej, uważam, że studia - mimo swojej powszechności w ostatnich latach - wciąż stwarzają pewną granicę prestiżu i rangi takiego pracownika. W niektórych zawodach są zresztą niezbędne. Warto je jednak zawsze uzupełniać o kursy czy szkolenia, które wyróżnią nas spośród innych kandydatów do pracy. Zgadzam się też ze stwierdzeniem postawionym w artykule, że czasem niezbędna jest pomoc doradcy zawodowego, jeżeli sami nie potrafimy jasno sprecyzować swojej ścieżki kariery i dobrać do niej odpowiednich umiejętności. Tak czy inaczej - im większą wiedzę i umiejętności posiadamy, tym wyżej możemy dotrzeć. Bardzo fajnie to napisałać i podpisuję sie pod tym w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Tez się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Po studiach niestety nie znalazłam pracy zgodniej z kierunkiem jaki studiowałam, dlatego wybrałam szkolenie i mam super pracę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Ale szkolenie robiłaś już mając wyższe wykształcenie, samo szkolenie bez tytułu lic, inż lub mgr by wiele nie dalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 szkolenia w ogóle są bardzo ważne. Ja tu chyba dość często powtarzam, żeby korzystać ze szkoleń, jakie proponują uczelnie ale też szukać na własną rękę. Tak samo szkolenia jak i staże, praktyki czy działalność w kołach naukowych i różnych organizacjach studenckich daje na doświadczenie, na które przyszli pracodawcy bardzo zwracaja uwagę. Ale nie można zastapić studia szkoleniami, to powinno być realizowane w jednym czasie. Szkolenia i studia się uzupełniają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Zgadzam się, studia i szkolenia powinny być realizowane w jednym czasie. Zresztą szkolenia można robić i po studiach. Zawsze się przydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Oczywiście szkolenia tak naprawdę powinny być robione przez cały czas, ale często jak mamy prace to już sam pracodawca nas na szkolenia wysyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...