T440 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witam. W tym roku zdaję maturę ( uczę się w technikum mechatronicznym ) i zastanawiam się nad swoją przyszłością. Jestem miłośnikiem transportu i spedycji. Od małego interesowałem się transportem drogowym, czytałem prasę branżową i do tej pory codziennie zaglądam na różne branżowe fora dyskusyjne i strony tematyczne. W przyszłości chciałbym pracować w firmie transportowej i/lub spedycyjnej i zastanawiam się nad tym czy iść na studia. Branżę transportową znam dobrze ( Tata prowadzi małą firmę transportową.) Maturę będę zdawał podstawową, ponieważ w moim technikum są bardzo słabi nauczyciele matematyki ( myślę, że uzyskam coś ok 35 - 40 % ) z angielskim i polskim powinno być lepiej. Pochodzę z centralnej polski, więc najlepiej pasowałyby mi studia w łodzi lub warszawie, ale nie wykluczam innych miast. Mam szanse dostać się na jakąś konkretną uczelnię z maturą podstawową ? Polecacie jakiś konkretny uniwersytet, który oferuje ciekawy program nauczania ? PS. Znalazłem Wyższą Szkołę Logistyczną w poznan.studia.net, ale wymagają matury rozszerzonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...