Davi Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam, W tym roku zdawałem maturę z powodu, że było to technikum profil elektronik nie brałem w tym roku dodatkowych przedmiotów bo wypadłyby one bardzo kiepsko na pewno nie pozwoliłyby mi się dostać na wymarzone studia. Ale do sedna sprawy czytałem ostatnimi czasy, że jeżeli nie brałem w tym roku dodatkowego przedmiotu to w przyszłym roku piszę go według nowej podstawy programowej, czy to prawda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witaj. Z tego dokumentu: http://www.cke.edu.pl/files/file/Matura-2015/Informatory-2015/Informator-Czesc-ogolna.pdf "Absolwent może przystąpić ponownie do części ustnej lub części pisemnej egzaminu maturalnego z niezdanego przedmiotu / przedmiotów: - w okresie 5 lat od pierwszego egzaminu maturalnego - zgodnie z przepisami obowiązującymi w roku, w którym przystępował do egzaminu po raz pierwszy." wynika, że tak, ale upewnij się jeszcze, pytając o to w Twojej szkole, w sekretariacie albo wychowawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...