theseem Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam. Jako że nie radzę sobie z dokonaniem wyboru kierunku studiów, chciałbym zapytać bardziej doświadczone osoby pod tym względem, który z wymienionych kierunków przeze mnie w tytule tematu uważacie za bardziej przyszłościowy i opłacalne? Bardzo bym prosił o jakiekolwiek rady związane z tematem. Jestem też ciekaw opinii osób już studiujących na tych kierunku a tym bardziej absolwentów. Który z nich to Wy wybralibyście i dlaczego. Dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi związane z tematem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roza Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Jak przeglądam ogłoszenia o pracę to wszędzie widzę zapotrzebowanie na logistyków i na pewno tak szybko pula stanowisk się nie wyczerpie. Mój brat studiował na WSB i pracuje w zawodzie. Po Bezpieczeństwie to pewnie liczysz na służby mundurowe, ale tam jest po kilkadziesiąt osób na miejsce. Praca co prawda dobra, państwowa, ale jednak dostać się trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theseem Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Przede wszystkim dzięki wielkie za odpowiedź! Właśnie też slyszałem o tym że jest aktualnie zapotrzebowanie na logistyków, niestety staje się to coraz bardziej popularny kierunek i obawiam sie właśnie aby za te 4 lata, rynek pracy nie był przepełniony logistykami... Z wielką chęcią wysłucham uwag innych osob! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Co do Bezpieczeństwa Wewnętrznego to żaden kierunek nie gwarantuje na dzień dzisiejszy zatrudnienia, bo żyjemy w dość niepewnych czasach, są oczywiście kierunki dotowane przez państwo, ale ten rynek też się szybko zapełni, bo w Polsce jest za dużo studentów. Studia w Wyższej Szkole Policji dają jakiś obraz pracy w służbach i na pewno można się ustosunkować, czy taki charakter pracy będzie nam w przyszłości odpowiadał, a to chyba dość istotne, bo nikt nie chce się męczyć (przynajmniej nie codziennie przez 8 h) w swojej pracy. Jeżeli ktoś nie jest pewny, czy służba to droga dla niego, te studia na pewno pomogą mu w odpowiedzi na to pytanie. Szansę na dostanie się do firmy, jaką jest Policja, są 50/50. Dużo zależy od predyspozycji i determinacji, ale też tego, co się zrobiło "od siebie" w ciągu tych pięciu lat. Wszystkie dodatkowe aktywności są dodatkowo punktowane. Ale trzeba pamiętać, że jest krótsza droga, żeby trafić do Policji - można zrezygnować z wyższej edukacji i złożyć podanie do Policji lub innej służby tuż po szkole średniej. Wtedy sens wyższej edukacji z tego zakresu staje pod znakiem zapytania... Choć oczywiście zależy też, co konkretnie chciałbyś tam robić. I czy już dziś to wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...