rafal15a Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Szybka piłka. Łatwiej sie odstać na Bezpieczeństwo wewnętrzne czy narodowe? Na którą uczelnie się łatwiej dostać i która jest lepsza, na WAT czy AON? W tamtym roku zdałem maturę, podstawa. Polski - 53% Matematyka - 34% Angielski - 46% W tym roku poprawiałem maturę - podstawę (pol, mat, ang). (raczej lepiej mi nie poszła) i do tego zdawałem WOS (podstawa) i geografia (podstawa). Mam szanse sie dostać? Prosiłbym o szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witaj, nie ma niestety szybkiej odpowiedzi na Twoje pytanie, pomimo iż bardzo szczegółowo zostało ono zadane. Obie Uczelnie mają swoje mocne strony i obie są bardzo dobre. WAT porównywany jest bardziej z politechniką a AON z Uniwersytetem. Obie Uczelnie mówią o sobie brat i siostra. Trudno jest snuć przypuszczenia o Twoich szansach zakwalifikowania się, gdyż nie wiadomo jakie wyniki na maturze uzyskały inne osoby biorące udział w rekrutacji na kierunek Bezpieczeństwo wewnętrzne czy narodowe. Na WAT przy rekrutacji na interesujący Cię kierunek naliczone zostaną Ci punkty za matematykę, język obcy, język polski i geografię lub historię. Możesz to sprawdzić tutaj: http://www.studia.net/uczelnie-studia?idf=4041&p=&n=wojskowa-akademia-techniczna-im-j-dabrowskiego-w-warszawie Na AON brany pod uwagę jest język obcy i dwa przedmiotu spośród: geografii, historii, WOS, filozofii lub studia.net/informatyka. Ale też to jeszcze radzę sprawdzić. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia Górna Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 A może wyższa szkoła bezpieczeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Użytkownik raczej szuka uczelni publicznych wiec odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 i jaki wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 To Aga temat z 2014 roku, ktoś odszukał i odgrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 teraz widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amk Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Witam! Czy ktoś z użytkowników forum studiuje na AON w Warszawie? Biorę pod uwagę kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne i chciałabym rozwiązać pewną niezrozumiałość, dotyczącą zasad rekrutacji. Mianowicie...na stronie jest napisane, że jeśli nie zdawało się na maturze poszczególnych przedmiotów branych pod uwagę przy rekrutacji, to liczy się ocena z dwóch wymaganych ze świadectwa ukończenia szkoły średniej. Jak w takim razie przeliczyć część przedmiotów z matury i świadectwa szkolnego na punkty rekrutacyjne? Na stronie AON nie ma szczegółowych informacji, albo jestem ślepa:) Proszę o pomoc! Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Zadzwon do działu rekrutacji i masz odpowiedz od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amk Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Tak zrobię, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Daj znac info powrotne bo może sie komuś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amk Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Przy nowej maturze nie biorą wyników ze świadectwa ukończenia szkoły, więc za potrzebne przedmioty, których nie zdawało się na maturze uzyskuje się 0 punktów - informacja z dziekanatu, potwierdzona. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 DZIĘKI ZA INFO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...