pankracy Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam Pytanie może troche nie pasuje do działu, w którym piszę, ale nie znalazłem bardziej odpowiedniego. Otóż mam takie pytanie. Czy warto zrobić taki myk, żeby wyjechać po skończonym liceum za granicę, aby zarobić trochę na utrzymanie się na studiach (mam słabą sytuację w rodzinie), a potem po pewnym czasie wrócić do Polski i zacząć studia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badibo Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Jasne, dużo ludzi tak robi. Tylko dla twojego bezpieczeństwa polecam skorzystanie z usług firm, która pomoże ci znaleźć taką robotę. Tu masz link do jednej z takich firm, która pomogła znaleźć pracę mojemu znajomemu: agencje pracy za granicą - będzie mniejsze ryzyko że zostaniesz oszukany itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witaj. Na studia nigdy nie jest za późno, tylko im więcej masz przerwy od nauki, tym trudniej się zebrać, żeby podjąć ją od nowa. No ale to też kwestia indywidualna. W każdym razie ja życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki za udany wyjazd, a także powrót. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Magiera Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 nie widze przeciwskazań by tak zrobić, oferty zatrudnienia za granicą są czesto spotykane. Jeśli znasz komunikatywnie jezyk to z pewnością coś dla siebie znajdziesz np na http://top-ogloszenia.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jooanna Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Najlepszym rozwiązaniem jest wyjechanie i studia za granicą co prawda studia są tam droższe ale później z takim wykształceniem i papierami świat stoi przed tobą otworem - świat zawodowy. Oczywiście najlepsze są kierunki techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polinka Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam Pytanie może troche nie pasuje do działu, w którym piszę, ale nie znalazłem bardziej odpowiedniego. Otóż mam takie pytanie. Czy warto zrobić taki myk, żeby wyjechać po skończonym liceum za granicę, aby zarobić trochę na utrzymanie się na studiach (mam słabą sytuację w rodzinie), a potem po pewnym czasie wrócić do Polski i zacząć studia? Pozdrawiam Warto. Zwłaszcza, że jeśli wyjedziesz zaraz po maturze to przy dobrym układzie zarobisz przez wakacje na rok studiów. Mam wielu znajomych, którzy radzą sobie w ten sposób, a w roku akademickim tylko dorywczo dorabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majka Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 W wielu ofertach pracy nawet nie potrzeba jezyka zobacz w wymaganiach sobie http://www.praca.owi.pl/jak widac sporo ofert jest bez jezyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANiedzielska Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 No tak, język nie wszędzie jest potrzebny:) to oczywista oczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marion090 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 na stronie rekrutacyjna rewolucja.pl również widziałam dużo ofert pracy , polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiek Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Nie myślałaś o pracy jako opiekunka osób starszych w Niemczech? Podszkolisz się trochę z języka. Ja pracuję w Promedica24 właśnie jako opiekunka i nie narzekam. Zarabiam bardzo dobrze i chociaż praca bywa ciężka bardzo mi się podoba. Firma dba o organizację wyjazdu, wszystko jest legalne i bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...