Hellowiz Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Witam. Jestem tegorocznym maturzystą i mam jedno, może i banalne pytanie. Jak to jest z opłatami na studiach? Wiadomo, że za studia prywatne się płaci, to wiem. Jednak dzisiaj sobie zerkałem na uczelnie publiczne, takie jak: ZUT w Szczecinie, oraz Uniwersytet Gdański i za te studia trzeba płacić. Wydaje mi się, że zawsze było tak, że za studia publiczne płaci się tylko za rekrutacje, a np. na Uniwersytecie Gdańskim są takie opłaty: http://arch.ug.edu.pl/pl/administracja/_upload/akty_normatywne/2480/files/Oplaty_za_uslugi_edu__2014.pdf Jak to dokładnie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie do końca tak jest. Ten załącznik nie wiem do czego się odnosi, mogę tylko podejrzewać, że albo do studiów niestacjonarnych lub jako odpłatność za drugi kierunek studiów. Studia stacjonarne czyli dzienne na uczelniach publicznych są bezpłatne w 99% przypadków. Zdarzają się studia w języku angielskim, które są płatne ale to rzadkość. Zresztą jak na dole zerkniesz to jest napisane, że opłaty dodatkowe są na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych, z czego wynika, że tabela opłat dotyczy tylko niestacjonarnych z wyjątkiem opłat dodatkowych jak np. powtarzanie roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...