Morgan Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Polskie, zagraniczne seriale - na co przeznaczacie swój wolny czas? U mnie aktualnie wygląda to tak: 1. Gra o tron 2. Detektyw (ang. True Detective) 3. Sherlock Pierwszy z podanych seriali chyli się ku końcowi. Drugi już się zakończył, coś tam niby twórcy przebąkują, że będzie druga seria, ale z innymi bohaterami. Trzeci również ma przerwę, obejrzałem wszystko, co wypuścili do tej pory. Jak żyć, co mam oglądać, ktoś coś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneduerikefake Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ja oglądam tylko w Internecie. Ostatnio na nowo "Doktora House'a". A tak to szkoda mi czasu na seriale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Seriale to stan umysłu, a nie strata czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Ja ostatnio zrezygnowałam z telewizji, ale mam oczywiście TV i właśnieserwuje sobie różne seriale. Gra o Tron, Sherlock i Dr House już w całości za mną Polecam Fringe i The American's dość odprężające było też (choć nie porywające) Almost Human. Bardzo wciągnął mnie natomiast Sons of Anarhy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barszcz162 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ja teraz oglądam Mundial, a atak to praktycznie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Dzięki, "Fringe" i "House of Cards" sprawdzę w najbliższym możliwym czasie :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Gra o tron, House of Cards, Suits, Jak poznałem waszą matkę, Teoria wielkiego podrywu, Dexter i kilka innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 jednak stwierdzam, że House of Cards jest nie dla mnie - tak mnie irytuje, jak Frank zaczyna mówić do widza, że nie mogę tego znieść. I to pomimo, że rozumiem, dlaczego ten zabieg jest wprowadzony. Przypomina mi to trochę teksty Sabriny z "Sabriny nastoletniej czarownicy" (nikogo nie obrażając :-)). Więc sobie dałam spokój. "Dextera" też sobie odpuściłam, bo lubię, jak w serialu jest mroczny klimat, ciągle pada albo jest zima albo chociaż mgła :-) - dlatego przez moment lubiłam "The Killing" - ale potem mnie znudziło pseudoreligijnymi wynurzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazejtok Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 ja ostatnio wlepiam swe ślepia w serial: THE FOLLOWING - i mogę śmiało polecić na nudne wieczory, serial zaskakujący, opis może nie powala i nie zachęca, ale sama realizacja już tak. Maja nakręcone 2 sezony, które smiało zobaczycie na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 słabiutkie ma opinie na Filmweb.pl (a im akurat wierzę), ale i tak obadam :-) swoją drogą naprawdę bałabym się mieszkać w USA, tam jest tylu seryjnych morderców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 A jeśli jest tu ktoś, kto nie widział Miasteczka Twin Peaks, to koniecznie musi to nadrobić :-), klasyk klasyków, troszkę się zestarzał, ale ma niepowtarzalny klimat i na mnie zrobił ogromne wrażenie. Tak mi się z tymi mordercami skojarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Aktualnie u mnie na tapecie "The Knick" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Same motywy kryminalne, a może coś komediowego? Jak Scrubs? Obecnie kończę czytać książkę na motywach świetnego serialu The Killing, polecam:) Książka Dochodzenie autora Davida Hewsona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Komedie? Komedie są dla emerytów <żarcik, żarcik, żarcik> Serial bez krwi się nie liczy <sasasa>. Tak właśnie ewoluują gusta filmowe Polaków (i Polek), jak im telewizja publiczna przez całą młodość serwuje Na dobre i na złe i Miodowe lata, hahaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 The Knick to nowy serial serwowany przez Cinemax i dość mocno reklamowany. a the killing widziałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 http://www.filmweb.pl/serial/Dochodzenie-2011-576962 Ten, tak? Oglądałeś to, czy polecasz, bo Ci się książka podobała? Widziałam kilka odcinków i zrezygnowałam, bo mnie irytował SPOJLER SPOJLER SPOJLER ojciec tej dziewczyny, co ginie na początku. Ale jeśli chodzi o sam klimat serialu, to rzeczywiście skrojony pode mnie, tam ciągle padało <3. Nooo nieee, teraz to się zaczęłam zastanawiać. To może zrobię drugie podejście. Ach te dylematy serialowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Książkę kończę, ale słyszałem dużo dobrego o serialu i rozpocząłem oglądać, a którą wersję the Killing oglądałaś, duńską, czy amerykańską? Ta, którą podesłałaś to jest amerykańska, obejrzyj tą: http://www.filmweb.pl/serial/Forbrydelsen-2007-365605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dobra, zaczęłam, póki co jest ok. Przejrzałam cały wątek i nikt nie wymienił żadnego polskiego serialu. I to mnie dziwi. W sumie. Nie oglądam telewizji, więc nie jestem zbyt zorientowana, co polskiego na tefałenach teraz dają, ale wydaje mi się, że coś fajnego gdzieś musi być. Kiedyś oglądałam "Pitbulla" i bardzo dobrze ten serial wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Pitbull i mi się bardzo podobał. Z polskich polecam "Na krawędzi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
academic Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Widzę, że nikt tu jeszcze nie polecił "Breaking Bad" - to nie tylko serial z niesamowicie wciągającą fabułą i wartką akcją ale przede wszystkim opowieść o tym, jak łatwo człowiek (nawet ten najbardziej przeciętny) może wpaść w spiralę zła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Widzę, że nikt tu jeszcze nie polecił "Breaking Bad" - to nie tylko serial z niesamowicie wciągającą fabułą i wartką akcją ale przede wszystkim opowieść o tym, jak łatwo człowiek (nawet ten najbardziej przeciętny) może wpaść w spiralę zła... No właśnie, Breaking Bad zdecydowanie rządzi - każda kolejna seria lepsza. Przemiana bohatera w zupełnie odwróconym schemacie - z poczciwca w czyste zło, jak w tytule Bardzo polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiaChandelier Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Ja osobiście polecam Pozostawieni (The Leftovers). Ciekawa fabuła i ciekawy obraz świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syla900 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ja polecam: Grę o Tron, Vikings, Breaking Bad, Spartacus. plus bardziej dla dziewczyn: Pretty Little Liars, Pamiętniki Wampirów, The Originals. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Wszyscy tak polecają to "Breaking Bad", a on ma aż 5 sezonów <poproszę drugie życie na oglądanie seriali>. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Chyba też muszę zabrać się w końcu za Breaking Bad, ale też potrzebowałabym drugiego życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...