Szymon95snk Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Gdzie najlepiej iśc/można się dostac z wynikami matury: Angielski roz 82% studiuj matmę pods 72% Polski pods 64% Chemia/Biologia 82% - chyba sie nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Tutaj masz wszystkie uczelnie w Polsce oferujące finanse i rachunkowość http://www.studia.net/finanse-i-rachunkowość Uczelni jest naprawde sporo i można znalezc dobra uczelnie w swojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Invisible_Guy Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Myślę, że z tymi wynikami cięzko będzie iść na fir stacjonarny. Przydała by się studiuj matmę rozszerzona albo fir, żeby spróbować gdzieś uderzyć w studia finansowe. U mnie na SGH się liczyłą też języki i za to chwalę tę uczelnie. Z biologia i chemią to może jakaś politechnika albo AWF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon95snk Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Z tego co się orientowałem przeglądając progi z tamtego roku na UEK brakło by mi 3pkt więc myślę że w tym roku może bym się dostał, a z tego co patrzyłem dostałbym się na ekonomiczny do Uczelnie we Wrocławiu co sądzicie o tej uczelni.? Według rankingów kierunków ekonomicznych jest dość wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Uniwerek Ekonomiczny we Wrocławiu to świetna uczelnie, więc jeśli się tam dostaniesz to jak najbardziej warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Tak jak pisał Łukasz, UE we Wrocławiu to bardzo dobra uczelnia, więc nie ma co się zastanawiać i warto tam studiować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkielko Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Witam. Niebawem będę musiał wybrać jedną ze szkół, w których się zarejestrowałem do rekrutacji. Zadeklarowałem się na ekonomię (UE w Krakowie), ekonomię oraz finanse i rachunkowość (Uniwersytet Łódzki) i na finanse, rachunkowość, ubezpieczenia (UW, wydział zarządzania). Najbardziej się nastawiam na ekonomię w Krakowie, choć gdyby udało mi się dostać do stolicy, poważnie bym to rozważył. Macie może jakieś doświadczenia z UE w Krakowie? Polecacie? Wypowiecie się? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Witam. Niebawem będę musiał wybrać jedną ze szkół, w których się zarejestrowałem do rekrutacji. Zadeklarowałem się na ekonomię (UE w Krakowie), ekonomię oraz finanse i rachunkowość (Uniwersytet Łódzki) i na finanse, rachunkowość, ubezpieczenia (UW, wydział zarządzania). Najbardziej się nastawiam na ekonomię w Krakowie, choć gdyby udało mi się dostać do stolicy, poważnie bym to rozważył. Macie może jakieś doświadczenia z UE w Krakowie? Polecacie? Wypowiecie się? Pozdrawiam. UE w Krakowie to oczywiście dobra uczelnia, ale gdybym się dostała na UW to chyba też mocno bym to rozważyła i wybrała jednak Warszawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkielko Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Dziękuję za odpowiedź. Najbardziej zastanawia mnie na UW ten wydział studia z zarządzania. Wiem, że to mniejsza renoma od wydziału nauek ekonomicznych, ale jednak dyplom UW, to dyplom UW i myślę, że pracę się znajdzie po tej szkole. Poza tym, w Wawie z pewnością większe możliwości. Na UEK wydaje mi się, że program jest bardziej przystosowany pod ekonomię, który chyba jest lepszy od tego na UW WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recz Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Cześć! Wiem że temat wałkowany, ale zastanawiam się nad UE w poznan.studia.net i FiR lub Wrocławiu. Zależy mi na lepszej uczelni i perspektywie na dobrą pracę. We Wrocławiu to jest na plus że być może będę mógł pomieszkać tymczasowo u kuzyna. W poznan.studia.net na ubiegłoroczne progi mam 195/220 a Wrocław 126/157. Jednak pierwszorzędna sprawa to rozwój. Mam nadzieje że progi nie będą wygórowane i w którymś naborze się uda. Kolejna sprawa to wydział. Interesuję się bardziej matematyką i pracą w publicznym sektorze więc jak dobrze przeczytałem lepszy będzie wydział Ekonomiczny niż Podyplomówki z zarządzania? Proszę o opinię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Uważam, że lepszy byłby Wydział Ekonomii, a co do tych dwóch uczelni to szczerze nie widzę większej równicy, bo obie mają bardzo dobry poziom. Natomiast najk masz możliwość nocowania u kuzyna we Wrocławiu, to chyba wybrałabym właśnie UE we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haniatorun Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Moja córcia robi ekonomię w Toruniu i jest zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@lexandra Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej też ma ekonomię - w kilku specjalnościach. Polecam tę uczelnię, co prawda robiłam inny kierunek, ale szkoła jest warta przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej też ma ekonomię - w kilku specjalnościach. Polecam tę uczelnię, co prawda robiłam inny kierunek, ale szkoła jest warta przemyślenia Zgadza się to uczelnia w moim mieście również polecam Wyższą Szkołę Biznesu w Dąbrowie Górniczej mają sporo kierunków http://www.studia.net/uczelnie-studia/6256-wyzsza-szkola-biznesu-w-dabrowie-gorniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darola Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Kierunek ekonomia w bydgoszczy, a specjalizacja bankowość pod mecenatem pko bp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 a dlaczego akurat ten kierunek, i w jakiej uczelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...