Kasiaa92 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 witam Jestem studentką ratownictwa medycznego. Jednak wiem, że z pracą trudno zwłaszcza kobietom, dlatego zależy mi na podjęciu drugiego kierunku, który zwiększy moje szanse na zatrudnienie, ale niekoniecznie jako stricte ratownik medyczny. Myslałam o pedagogice-> edukacja dla bezpieczeństwa i Podyplomówki z zarządzania kryzysowe, lub bezpieczeństwo narodowe->zarządzanie kryzysowe i ochrona ludności. Myslicie, że to dobry pomysł? Gdzie później mogłabym pracować mając wykształcenie właśnie np z studia z zarządzania kryzysowego i ratownictwa?Jakie inne, przede wszystkim spokrewnione z ratownictwem medycznym kierunki polecacie?Bardzo mi zależy na jakiejkolwiek odpowiedzi z Waszej stronyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Jeżeli rozważasz drugi kierunek jako dźwignię do szybszego znalezienia pracy to studia związane z bezpieczeństwem są dobrym pomysłem. Spójrz jakie jeszcze inne opcje masz w tym profilu: http://www.studia.net/bezpieczenstwo Po bezpieczeństwie narodowym możesz znaleźć zatrudnienie w administracji publicznej, w organizacjach zajmujących się bezpieczeństwem obywateli i podmiotów gospodarczych, w zespołach do spraw reagowania kryzysowego,w jednostkach badawczych zajmujących się problematyką bezpieczeństwa. Natomiast jeżeli masz zacięcie pedagogiczne i chcesz połączyć wiedzę ogólnopedagogiczną, socjologiczną i psychologiczną z zagadnieniami związanymi z bezpieczeństwem (min. narodowym, teorią edukacji dla bezpieczeństwa, zarządzaniem kryzysowe) to taką możliwość uzyskasz na tym pierwszym z wybranych kierunków. Zwróć tylko uwagę na to, że studia te mogą być przeznaczone głównie dla absolwentów szkół oficerskich i inżynierów: http://www.studia.net/uczelnie-studia?idf=11149&p=&n=uniwersytet-pedagogiczny-im-komisji-edukacji-narodowej-w-krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 A brałaś pod uwagę studia podyplomowe? Po co od razu studiować od nowa? Oferta studiów podyplomowych jest bardzo szeroka, studia na 2 kierunku są płatne więc może się okazać, że Podyplomowe.Studia.net wyjdzie znacznie taniej, też masz dyplom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Raczej nie warto studiować od nowa, zwłaszcza jeżeli jeden kierunek nie ma dużo wspólnego z drugim, dlatego zastanawia mnie właśnie, czy ratownictwo medyczne jest spokrewnione z tymi kierunkami, które wymieniłam wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Z tego co rozumiem to ratownictwo medyczne, które studiujesz to studia I stopnia (licencjackie) a kontynuować naukę chcesz na studiach II stopnia (magisterskie), ale tak, żeby były spokrewnione, zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Po ratownictwie medycznym możesz kontynuować naukę np. na kierunku Zdrowie publiczne http://www.studia.net/zdrowie-publiczne Myślę, że to zwiększy Twoje szanse na rynku pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Z tego co rozumiem to ratownictwo medyczne, które studiujesz to studia I stopnia (licencjackie) a kontynuować naukę chcesz na studiach II stopnia (magisterskie), ale tak, żeby były spokrewnione, zgadza się? chciałabym podjąć drugi kierunek, który byłby spokrewniony z ratownictwem typu pielęgniarstwo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 chciałabym podjąć drugi kierunek, który byłby spokrewniony z ratownictwem typu pielęgniarstwo itp. ale na studiach I stopnia - licencjackich? i liczyć na przepisanie ocen z przedmiotów pokrywających się, czy chcesz iść na studia mgr na kierunek pokrewny? Jeśli chcesz studiować 2 kierunek podobny to pamiętaj, że to będą studia płatne, dlatego wrócę do propozycji dotyczącej studiów podyplomowych. Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 ale na studiach I stopnia - licencjackich? i liczyć na przepisanie ocen z przedmiotów pokrywających się, czy chcesz iść na studia mgr na kierunek pokrewny? Jeśli chcesz studiować 2 kierunek podobny to pamiętaj, że to będą studia płatne, dlatego wrócę do propozycji dotyczącej studiów podyplomowych. Co Ty na to? tak, licencjackich jeśli chodzi o studia podyplomowe to również rozważam tą opcję. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś przedstawił mi uczelnie, gdzie mogłabym podjąć się tych studiów, bo ciężko mi coś znaleźć w internecie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...