owuwu Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Słoiki- określenie studentów mieszkających w akademiku, którzy co weekend po wizycie w domu przywożą ze sobą tony słoików z maminym jedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 teraz nawet podobno powstał taki serial jak "Słoiki". Ktoś widział, bo ciekawa jestem o co tam chodzi, ale raczej oglądać nie mam zamiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Pierwsze słyszę o takim serialu, ale to pewnie o życiu w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 No właśnie nie mam pojęcia czy to Warszawa czy inne miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Tak jak myślałem, o życiu w stolicy http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82oiki-2015-735753# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 no miałeś rację. Ktoś uznał, że nawet z tego można zrobić serial ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewella97 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 To trochę niesprawiedliwe, że o słoikach mówi się tylko w kontekście Warszawy. Zjawisko powszechnie znane chyba we wszystkich miastach studenckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 sorry, ale kim jest Słoik? ludzie mają prawo podróżować po różnych miastach i się w nich osiedlach. Co to w ogóle za sformułowanie. Każdy ma prawo szukać swojego miejsca na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewella97 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Oczywiście to prawda, ale warto mieć też trochę luzu i dystansu razi mnie też jeśli ktoś nie umie przyznać się do swojego pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malutka Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Słoiczki od rodziców to super sprawa ! Ja czasem coś z domu też przywiozę i się tego nie wstydzę Szczerze, to moim zdaniem nie powinno tylko warszawskich studentów nazywać słoiczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galian Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Aż przypomniało mi się akademickie życie, słoiczek z gołąbkami w sosie pomidorowym to nawet i teraz bym zjadł ze smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek12 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Słoiki należe do nich! Kiedys chyba bardzo negatywne okreslenie, ale teraz wydaje mi się, ze inaczej ludzie patzrą na to. Moim zdaniem pozostali zazdroszczą słoikom tych pyszności :P Moim ulubionym sloikiem jest bigosik lub zupa pomidorowa taka od mamy z pomidorow. :) Kto ma swoje ulubione sloiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...