Montr Opublikowano 27 Lutego Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Hej, wybieram się na weekend do Katowic i zastanawiam się, co warto tam zobaczyć. Nigdy wcześniej nie byłem w tym mieście, więc totalnie nie wiem, od czego zacząć. Interesują mnie ciekawe miejsca do spacerowania, trochę historii, ale też coś bardziej luźnego, jakieś fajne miejscówki na wieczór. Macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adnan Opublikowano 27 Lutego Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Warto zacząć od Nikiszowca – to zabytkowa dzielnica z ceglastą architekturą i fajnym klimatem. Jeśli interesuje Cię historia, to Muzeum Śląskie też może być warte uwagi, bo jest w fajnym, nowoczesnym budynku z widokiem na miasto. Na spacer polecam Dolinę Trzech Stawów, można tam trochę odsapnąć od miejskiego zgiełku. No i oczywiście Spodek – nawet jeśli nie ma akurat koncertu, to warto zobaczyć tę kultową budowlę. A jeśli wieczorem chcesz gdzieś wyskoczyć, to możesz zajrzeć do Sceny54 (https://scena54.pl/katowice/), mają różne imprezy, więc może akurat coś Ci podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...