Weroncia Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Czy Wam również wydaje się, że prowadzenie bloga ostatnio stało się bardzo modne..? Myślę tutaj o blogach modowych które wyrastają jak grzyby po deszczu. Podobno dziewczyny prowadzące te blogi zarabiają bardzo dużo..Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue DragonFly Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Zarabiac dużo możesz też na blogach o gotowaniu lub na filmikach na you tube, na których będziesz opowiadać o tym jak zjadłaś na drugie śniadanie kisiel Zarobki bywają wysokie, ale to nie jest reguła. Jeśli masz jakis pomysł to spróbuj. Nie nastawiaj się tylko od razu na zarobek, bo zazwyczaj pierwsze ewentualne (groszowe) zarobki pojawiaja się dopiero po kilku tygodniach lub miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weroncia Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 A zarabianie za pośrednictwem YT na czym polega? Portal płaci nam za to że wzrosła oglądalność danego filmiku czy trzeba wrzucać swoje filmiki i YT nam płaci ? Może są ta głupie pytania, ale nie miałam o tym zielonego pojęcia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milosz Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Za filmy płacą raczej zewnętrzne firmy. Np: prowadzisz bloga o gotowaniu i w jednym z filmów używasz produktów np. z biedronki. Prezentujesz wspaniałe parówki, które zawierają aż 0,5% mięsa... i zachwalasz je innym użytkownikom. Być może Biedronka zechce zapłacic za taką reklamę. Jeśli Twój blog/kanał na YT ma sporo widzów, to prawdopodobieństwo wysokich zarobków z Podyplomówki z reklamy... wzrasta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka Leśniewska Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Prowadzenie bloga jest teraz bardzo modne. Niedawno takiego bloga uruchomiła moja koleżanka Kaja Metrowska http://www.modnawo.pl/ Pisze tam głównie o modzie ale zachacza też inne tematy. Warto dodać do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Jeśli blog ma dużą oglądalność to do tego dochodzi dochód z reklam, ale czy jest to taki dobry sposób na zarabianie? Oczywiście, dzięki tym formom można się samorealizować dziennikarsko i jest to zawsze dobry sposób na kontakt z otoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zak Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Modą interesować się będą internauci w dużo większym stopniu, niż hodowlą pszczół, czyli temat i łatwość w pisaniu ciekawych tekstów to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reperkusja Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Pierwsza sprawa to chyba pomysł i jednak pasja, taka czy inna, nieważne. Mnie ostatnio np. wciągnął bez reszty blog rysunkowy, zero tekstu, same ilustracje. Któż by pomyślał, że będzie mi to dostarczało tyle frajdy! A co do zarabiania to chyba kwestia wtórna. Dziś można juz mieć całkiem profesjonalną stronkę i nie trzeba się nawet za bardzo na tych wszystkich technicznych rzeczach znać. Ja zamówiłam stronkę np. tutaj i jakoś bez problemu sobie z nią radzę. Blogi są jak wyjście człowieka z jaskini platońskiej, rewelacja, że jest ich coraz więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkowy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Moim zdaniem zarabianie na blogu można raczej traktować jako dodatkową kasę na koncie, a nie jako źródło utrzymania (no chyba że jest się Kasią Tusk:)). Form zarabiania jest wiele - począwszy od wyświetlania reklam z opłatą za kliki, przez lokowanie produktu we wpisach, aż po wpisy gościnne, czy za zamieszczanie płatnych linków kierujących do różnych stron. Tutaj jednak wszystko (stawki) zależy od jakości bloga - ruchu, treści, tego jak jest oceniany przez wyszukiwarkę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktorek Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 no właśnie pensji z tego nie bedzie ale jak juz by sie prowadziło kilka dobrych blogów to coś można wyciągnąć ale cąły czas to jest jednak dodatkowa kasa. ale wygodna możesz sobie pracować w domu w szkole gdziekolwiek, masz natchnienie to piszesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkal Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Ja bym chciał zacząć pisać bloga modowego. Ostatnio coraz częściej zaglądam w takie miejsca i myślę, że już trochę wiem na ten temat. Ostatnio zainteresował mnie artykuł o kamizelkach. Zobaczcie sobie" http://kedu.pl/kamizelka-powrot-do-przeszlosci/. Jak dla mnie to jest to mega fajna sprawa i chyba sam zainwestuję w to, by w mojej garderobie pojawiło się coś takiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek90 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Blog to świetny sposób na zarobek ale trzeba się wybić co nie jest proste. Sam mam bloga od pięciu lat i nie jest on zbyt popularny. Rozważam zapisanie się na szklenie z social marketingu, które znalazłem na http://xannsem.com/szkolenia/social_media_marketing by dowiedzieć się jak wykorzystać fb i inne portale społecznościowe w promocji mojego bloga. Co myślicie o promocji na fb lub twitterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayaa Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Blog to świetny sposób na zarobek ale trzeba się wybić co nie jest proste. Sam mam bloga od pięciu lat i nie jest on zbyt popularny. Rozważam zapisanie się na szklenie z social marketingu, które znalazłem na http://xannsem.com/szkolenia/social_media_marketing by dowiedzieć się jak wykorzystać fb i inne portale społecznościowe w promocji mojego bloga. Co myślicie o promocji na fb lub twitterze? oczywiście media społecznościowe to dobry i szybki sposób na promocję bloga, warto jeszcze poszukać innych tematycznych blogów i spróbować nawiązać z nimi współpracę np gościnne publikowanie artykułów itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 To prawda, że blogi są ostatnimi czasy bardzo modne. Nie tylko te modowe, ale także kulinarne czy o fitnessie. Z jednej strony jest to pozytywne zjawisko, ponieważ internatura ma z czego wybierać. Jednak wielu blogerów zakłada bloga z myślą o zysku co moim zdaniem nie jest zbyt dobrą motywacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mauryc102 Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Jest modne i powszechne, dlatego ciężko się przebić i zyskać większą publiczność Musimy naprawdę proponować coś oryginalnego by zaistnieć w sieci. Nie wystarczy tylko kopiuj wklej, czy dzielenie swoimi przemyśleniami dnia codziennego. Powstały nawet specjalne narzędzia typu http://traffic-network.pl/ umożliwiające nam znaczne zwiększenie ruchu na naszej stronie, oczywiście nic za darmo Zatem blogowanie to już niezły biznes, a nie tylko niewinna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Teraz powstaje też coraz więcej blogów modowych czy kulinarnych, więc tą tematykę można sobie odpuśić. Co prawda zainteresowanie takimi strony wciąż jest duże, ponieważ ja sama lubię wyszukać porad na temat tego jak wyróżnić się w szkole, ale ciężko się będzie wybić w jakikolwiek sposób. No chyba, że jesteśmy prawdziwymi pasjonatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Największym powodzeniem cieszą się oczywiście blogi modowe, ale sporo czytelników mają też te lifestylowe, więc warto iść w któryś z tych tematów, ale pod warunkiem, że naprawdę się do tego przyłożymy, bo tylko wtedy jesteśmy w stanie osiągnąć sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steczkoj Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Z tym bardzo dużo to bym nie przesadzał, ale fakt jest taki że można na tym zarobić. Choć jk czegoś jest dużo to i konkurencja "nie śpi" i ciężko się przebić do najpopularniejszych blogów mających konkretne zyski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankaanka Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ja mogę polecić swój http://stoprozpuscie.pl/nazwa może trochę straszna:) ale zachęcająca do przeglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jardania Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dlatego warto na samym początku działalności postawić na dobry serwer i inne działania w sieci. Polecam początkującym te namiary- https://domeny.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Sprawdzę je w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ja mam bloga na wordpressie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Wordpress i Blogspot to dwa najpopularniejsze serwisy blogowe, którymi warto się zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilonalaska Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Rzeczywiście, daje się zauważyć pewną modę na blogi, ale moim zdaniem to jak najbardziej pozytywne zjawisko..każdy może się wyrazić, pokazać to, co go interesuje..do blogów modowych też nic nie mam, tylko ważne, żeby były poparte wiedzą z historii mody, sztuki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Blogspot mogę polecić, bardzo intuicyjny. A co do blogów, to bardzo dobrze, że można je prowadzić. Oczywiście - wiele to tylko pisanina, ale są ludzie, którzy naprawdę mają pomysł, talent, chęci i mogą za darmo się wyrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...