nichtwissen Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Hej! Na wstępie napisze ze studiuje farmacje jestem na 2roku. Od jakiegoś czasu wydaje mi sie, ze nie nadaje sie na te studia, bardzo dużo sie ucze a mimo to mam same 3 (no czasami 3,5) nie wyrabiam juz ze stresem i każdy moj dzień wyglada tak samo -nauka,uczelnia,nauka,spanie na uczelni na zajeciach tez nie zawsze mi idzie, w większości rzeczy które tam robie nie maja dla mnie sensu zauwazylam po moich znajomych ze ucza sie mniej,nie przejmują sie tak wszystkim i łatwiej przychodzi im zdawanie wszystkiego,ja każdego dnia mysle o tym co bedzie jeżeli czegoś nie uda mi sie zaliczyć i wyrzuca mnie z uczelni(wiem ze nie powinnam tak myslec, ale same takie myśli przychodza mi do glowy), nie mam pojęcia co robić, zauwazylam ze moj stan psychiczny sie pogarsza, mam niedługo wizyte u psychiatry,bo głównie mysle o studiach i zajeżdżam sie tym,czy ktoś był w podobnej sytuacji i jak z tego wyszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 @nichtwissen, a myślałaś może o zmianie kierunku na coś bardziej interesującego dla Ciebie? Drugi rok, tym bardziej na studiach jednolitych, to jeszcze nie jest ten okres, kiedy szkoda włożonego wysiłku na podjęcie takiej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowalijka Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Popieram sugestię użytkownika @Gutek. Sama zmarnowałam 2 lata z powodu kierunku, który mnie nie interesował i teraz, gdy trafiłam już na ten "swój", żałuję, że nie zaczęłam go wcześniej, bo już bym była na magisterce... Także jeśli masz możliwość i pomysł na zmianę, rozejrzyj się po kierunkach i znajdź coś dla siebie, zamiast się męczyć. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ausPolen Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Życie - jak już jesteś na tych studiach i Ci nie podchodzą, ale szkoda Ci odejść to lepiej przejść na zaoczne - będzie pewnie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...