hifw iC890 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zastanawiam się nad studiami technicznymi. Nie mam problemu z matmą, dobrze sobie z nią radzę, za to fizyki nie umiem prawie wcale... (choć może do wina nauczycielki z gimnazjum) Dlatego też jej nie rozszerzam. Jestem w tej chwili w klasie maturalnej i mam rozszerzoną matmę, geografię i angielski, jakby co. Pytanie jest: na jakich studiach technicznych jest najmniej fizyki albo można dać radę jeśli nigdy nie było się z niej dobrym? Proszę o konkretne kierunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Kierunkow jest kilkaset. Technicznych pewnie kilkadziesiat. Czym bys chciala sie w przyszlosci zajmowac? Bo strzelanie kierunkami jest bez sensu a nikt tutaj nie ma w tym interesu zeby strzelac co Ci sie spodoba. Fizyka jest na studiach do nauczenia bo wqzna jest matematyka a fizyke sie rozpoczyna od zera. Wejdz sobie na studia.pl/techniczne i poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 2 godziny temu, Kemeina napisał: Pytanie jest: na jakich studiach technicznych jest najmniej fizyki Na każdych związanych z chemią oraz na wszelkich pseudo-technicznych typu "inżynieria" studia z zarządzania. 2 godziny temu, Kemeina napisał: Proszę o konkretne kierunki. Za wyjątkiem powyższych nie ma kierunków, które nie byłyby ściśle związane z fizyką. Oczywiście sam przedmiot o nazwie fizyka jest z reguły mało obszernym zapychaczem o niemal zerowej przydatności, ale w ramach przedmiotów kierunkowych dokładnie przerabiane są różne działy fizyki. Wydziały mechaniczne męczą się np. z mechaniką, termodynamiką i elektrotechniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hifw iC890 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Hmm no dobra, będę musiała sama poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...