vacosq Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Witam, mam pewne pytanie dotyczące praktyk studenckich. Studiuję zaocznie Podyplomówki z zarządzania i w regulaminie praktyk jest punkt mówiący "Organizatorem praktyk dla studentów studiów niestacjonarnych jest student. Wprzypadku wyrażenia przez studenta takiej woli, inicjatorem praktyki jest Uczelnia" Muszę odbyć 320h praktyk w ramach zaliczenia semestru i jest to obowiązkowe. W tej chwili nie pracuję, ale uczę się pewnego zawodu samodzielnie i w niedalekim czasie postaram się to wykorzystać. Pracowałem w przeszłości i mam jakieś tam doświadczenie zawodowe na stanowisku handlowca i kilku innych. W regulaminie znajduje się również punkt "Student może ubiegać się o zaliczenie całości lub części praktyki bez obowiązku jej odbycia, na drodze uznania efektów uczenia się na podstawie doświadczenia zawodowego" Zmierzając do końca jak ugryźć temat w takim razie? Mam znajomego, który prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą z wynajętym lokalem. Starać się przejść do niego na staż czy praktyki? I czy to w ogóle przejdzie w takim wypadku? Jeśli ktoś z was był w takiej sytuacji to proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Dzialalnosc musialaby byc zwiazana z Twoim kierunkiem studiow. Trzeba wowczas nie tylko zrobic dziennik praktyk ale i plan praktyk. To wszystko musi aie zgadzac. A plan praktyk i firma musi byc zaakceptowana przez osobe na wydziale odpowiedzialna za praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 @vacosq, obowiązkowe i niemożliwe do jakiejkolwiek weryfikacji praktyki to jeden z największych absurdów studiowania. Nic nie stoi na przeszkodzie do złożenia podania, w którym poprosisz o zaliczenie praktyk na podstawie udokumentowanego okresu pracy (koniecznie podczas studiów) jakkolwiek powiązanej ze swoim kierunkiem. Odpowiedni papier może wystawić również kolega z JDG. Na studiach zaocznych ludzie na ogół pracują w branży i po prostu nie bawią się w załatwianie praktyk będąc na dalszym etapie kariery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...