maciek1219 Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Hej. Mam problem rozważam studia między prawem na UWM,a administracją na UW. Jakie są ścieżki kariery po administracji? Gdzie mógłbym pracować? Przyjmą mnie do jakiegoś korpo? UW ma jednak zdecydowanie lepszą renomę,a o UWM zdania są podzielone. Co da mi lepszą przyszłość? Ewentualnie myślałem żeby I stopień zrobić z administracji,a drugi już z czego innego? Czy coś takiego byłoby lepsze niż sama administracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1219 Opublikowano 8 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Czy może lepiej studiować coś w stylu bezpieczeństwo wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Poczytaj forum a dowiesz się więcej. O bezpieczeństwie tematów bardzo dużo. Nie rozumiem też pytania o to co lepiej. Lepiej to co Ciebie bardziej interesuje. Pojęcia nie mam co chcesz robić po prawie czy administracji. Prawo daje chociaż możliwość aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1219 Opublikowano 8 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Pytanie jest bardzo proste. Mniej prestiżowy kierunek na lepszej uczelni czy prawo na raczej słabej uczelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Prawo. Po prawie możesz robić to samo co po administracji i wiele więcej. Na administracji uczysz się głównie prawa administracyjnego, a przydaje się to głównie do pracy urzędnika w różnych organach państwowych. W tych samych miejscach możesz też pracować po prawie, z tym że po prawie masz też mnóstwo innych opcji, jak aplikacje, działy prawne w korporacjach itp. Nie myśl o bezpieczeństwie wewnętrznym, to kierunek nieprzydatny do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...