zxx Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Witam, może najpierw przedstawię swoją sytuację. Maturę rozszerzoną zdawałam z przedmiotów takich jak matematyka, Studia na kierunku chemia i angielski. Uczenie się chemii w liceum nie sprawiało mi większych trudności i mogę śmiało powiedzieć, że to lubiłam. Dlatego moim pierwszym wyborem przy rekrutacji była Studia na kierunku chemia i analityka przemysłowa na pwr, jednak złożyłam papiery także na Podyplomówki z zarządzania i inżynierie produkcji na agh i ue we Wrocławiu. Z czasem pojawiły się u mnie wątpliwości co do studiowania chemii, ponieważ są to studia jedynie pierwszego stopnia i boję się ewentualnego braku pracy. Na kierunki dostałam się wszystkie i zdecydowałam się na zip na agh, jednak okazało się, że mam realne szanse dostać się na ten sam kierunek na pwr, które jest mi trochę bliższe. I teraz moje pytania. Czy dam radę nadrobić braki z fizyki i czy w ogóle poradzę sobie na zipie, które jest na wydziale mechanicznym na pwr? Czy może w mojej sytuacji lepszym wyjściem będzie studiowanie zipu na agh na wydziale studia z zarządzania? A może jednak iść za marzeniami w stronę chemii i nie przejmować się aż tak przyszłością? Zdaję sobie sprawę, że na niektóre pytania muszę sobie odpowiedzieć sama, jednak przydałaby mi się każda pomoc czy też opinia o danym kierunku. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Poczytaj trochę na forum ponieważ o każdym kierunku trochę już było. Na pewno ZiIP lepiej jest studiować na mechanicznym pytanie czy to Ciebie interesuje. Z Studia na kierunku chemia jest tak że pracy w Polsce w laboratoriach jest mało, przynajmniej takiej satysfakconujej. Natomiast chemik znajdzie zawsze zatrudnienie w branżach pokrewnych. Ja bym został przy sercu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...