User2022 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Dzień dobry Wszystkim. Wiem, że temat pojawiał się wielokrotnie, ale moje pytanie dotyczy wartości średniej, którą należy podać w hochschulstart (medycyna). Wszędzie podawane jest hasło Abiturdurchschnittsnote, ale nie ma wyraźnego wskazania czy wliczać w to oceny ze świadectwa ukończenia szkoły. Proszę o podpowiedź i ewentualną wskazówkę gdzie to zanleźć oraz jeśli tak jest to jaką techniką w oparciu o formułę bawarską, poprawnie to zliczyć mając oceny z końcowego świadectwa oraz punkty procentowe za maturę. Z góry dziękuję za wszystekie komentarze i podpowiedzi Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mediziner Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Najlepiej zadać to pytanie bezpośrednio hohschulstart.de. Ja podawałem wyniki tylko z matury (uwzględniając lepsze wyniki po poprawie - z aneksów) przeliczone według formuły bawarskiej. Potem wyniki były oczywiście sprawdzane i przeliczone zostały inaczej: mianowicie uwzględniono również oceny ze wszystkich przedmiotów ze świadectwa, a w maturze uwzględniono wszystkie wyniki (zarówno z aneksu, jak i pierwotne przed poprawą). W moim przypadku niewiele to zmieniło, bo i tak się dostałem, gdyby było inaczej z pewnością walczył bym o to, aby przeliczno moje wyniki tak jak ma to miejsce w Polsce - czyli uwzględniono wyłącznie swiatectwo maturalne i wyłącznie aneksy, jeśli wyniki na nich są lepsze od tych ze świadectwa maturalnego. Tak wyglądało to w 2016, możliwe, że teraz coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
User2022 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 @mediziner. Bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź. Napisałem na gruppe21 na Hochschulstart, ale ich odpowiedź była bardziej niż wymijająca, mniej więcej coś w stylu: Wyślij dokumenty, a my się temu przyjrzymy Pozdrowionka dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...