Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 

pytanie do studentów z Wrocławia. Planuję iść na fizjoterapię i zastanawiam się czy lepiej wybrać się na umed czy na AWf. Pomóżcie. Najlepiej by było gdyby ktoś miał doświadczenia z obu uczelni, ale przyjmę każdą opinię. Jeśli będziesz mieć ochotę odpowiedzieć na kilka bardziej wnikliwych pytań napisz do mnie proszę na tego maila:xxxx

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie formy odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez DragoGame
      Jak wygląda nauka na AWL na studiach cywilnych? 
    • Przez Sandii
      Hej, poszukuję osoby, która mogłaby mi opowiedzieć o kierunku chemia i analityka przemysłowa na politechnice wrocławskiej. Myślę nad wyborem tego kierunku i chciałabym się dowiedzieć o nim jak najwięcej.
    • Przez Pavkot
      Mieszkanie 3 pokoje z osobna ubikacja. blisko ronda czyzynskiego.4pietra.obrzeza osiedla ostatni blok z widokiem na zieleń i awf.spokojna okolica. Bardzo blisko do tramwaju-2min.Do awf 5 min pieszo ,do politechniki 5 min. w okolicy: biedronka,lidl,Carrefur,leroy merlin,aldi -wszędzie można pieszo . Super dojazd do centrum Krakowa (kilka przystanków)lub nowej huty i w druga stronę w kierunku M1. W każdym pokoju: Szafa ,komoda,podwójne lozko(wersalka),stolik luv biurko. 1xpokoj bardzo duży może być dla 2osob (900zl osoba lub 1200 2ie osoby ) 2pokoje mniejsze ,bardzo przytulne 750 zł lub 1000zl za dwie osoby ,pare. Kuchnia : Wyposażona W podstawowe sprzęty AGD w tym talerze ,garnki, Stuczce,etc. Lazienka :wanna z możliwością prysznica ,umywalka z szafka i pralka,szafka. Przedpokój: Szafka na buty oraz wieszak Balkon:szafka Osiedle 2pulku lotniczego 47 31-870 Proszę dzwonić lub SMS 570-772-738 .Do ceny najmu należy doliczyc media (gaz,prąd,woda -według zużycia dzielony na ilość osób)
      Pozdrawiam serdecznie
    • Przez toom16
      Witam, rozpocząłem studia magisterskie na Politechnice Wrocławskiej. Na pierwszym semestrze studiów dokonujemy wyboru specjalności. Z tym konkretnym procederem przychodzę do Państwa. Mianowicie po rozmowie z kolegami studentami okazuje się, iż są przesłanki do losowo przydzielonych specjalizacji. (Wewnętrzna rekrutacja na podstawie oceny z dyplomu I stopnia oraz ocen końcowych).

I tutaj pierwsze pytanie, w jaki sposób można i czy można wystąpić do władz wydziału w sprawie ujawnienia list rankingowych poszczególnych specjalizacji wraz z wskaźnikiem punktowym rekrutacji?

A druga sprawa tyczy się konkretnie sposobu wybierania specjalizacji. Otóż w ogłoszeniu informującym o złożeniu deklaracji widnieje:

"Nie złożenie przez studenta w/w deklaracji będzie skutkować przydzieleniem z urzędu do jednej ze specjalności na kierunku. Warunkiem uruchomienia specjalności jest minimum 30 osób"

Natomiast na dokumencie deklaracji widnieje:

"Zgłoszenie deklaracji preferencji musi zawierać wszystkie 4 specjalności wymienione w kolejności preferencyjnej ustalonej przez studenta pod rygorem nieważności"

I tu nasuwa się pytanie czy takie wymuszanie na studentach wyboru wszystkich specjalizacji co chroni uczelnie przed nieuruchomieniem jakiej specjalizacji jest zgodne z prawem? Czy to nie jest
      ograniczanie "praw studenta do zdobywania wiedzy i rozwijania własnych zainteresowań"? (Jedno z praw studenta zamieszczone w regulaminie uczelni).

Dodatkowo dodam, iż w regulaminie uczelni nie jest wspomniane nic na temat wyboru specjalizacji.

Ponadto nasuwa się pytanie, czy uczelnia w razie złożenia odwołania ma obowiązek przesłania dokumentu zawierającego rozstrzygnięcie złożonego pisma? Składałem odwołanie a w odpowiedzi na nie dostałem tylko krótkiego maila bez argumentacji.

Ściana tekstu wiem, ale są to dla mnie ważne sprawy na dzień dzisiejszy :)

Pozdrawiam!
    • Przez Nik Ola
      Czy wie ktoś,  na jakich uczelniach we Wrocławiu można studiować za darmo psychologię? A także jakie przedmioty są wymagane wówczas na maturze? 

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Myślę, że sobie poradzę
    • Cześć, jestem w 4 klasie liceum i niestety wybór kierunku studiów odłożyłem niemal na sam koniec nauki. Interesuje się głównie matematyką, tzn. ten przedmiot najbardziej lubię, jeżeli chodzi o fizykę to jestem na rozszerzeniu, ale ją zaniedbałem. Na maturze będę rozszerzał matematykę i angielski. Nie wiem jakie studia wybrać i na jakim kierunku bym mógł się realizować. Początkowo myślałem na automatyką i robotyką, jednak bez fizyki może być ciężko. Ostatnio myślałem nad kierunkami związanymi z analizą danych, dlatego chcę spytać o opinię na temat tego kierunku. Jakie też inne kierunki mogłyby mi przypaść do gustu oraz jakie kierunki wybraliście mając podobne zainteresowania?
    • Dla osoby z dobrymi wynikami nigdy nie jest za trudno, gorzej jak masz słabe wyniki i mało kasy. Ale dobrze przemyśl lepszą uczelnię bo zawsze nazwa uczelni robi robotę. _________________________________________________  
    • Witam,   Sprawa dosyć ważna.    Zostal mi tak na prawdę semest studiów magisterskich. Niestety nie zaliczyłam wszystkich przedmiotów czego skutkiem było skreślenie z listy studentów. Powodem był nadmiar innych obowiązków, problemu itd.    Decyzja była nieprawomocna ( tak mam napisane w systemie ehms). Dostałam list o wszczeciu w sprawie skreślenia i drugi list, ale on jest w rodzinnych stronach nie mam go przy sobie ( pewnie z informacja o skreśleniu).    Czy mogę się odwołać i napisać podanie o przywrócenie na listę studentów ?    Dodam, ze z I semestru mgr miałam 3 warunki, nie zaliczyłam 3 przedmiotów, ale bez problemu przeszłam na kolejny semestr.     Chodzi mi o to czy mogłabym w tym semestrze zaliczyć te przedmioty z warunków, żeby nie tracić czasu w przyszłym roku. Bo chce dokończyć kierunek.    Z góry dziękuje za informacje.      
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.