FellFreeToAnswer Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Dzień dobry, mam pytanie odnośnie studiowania w języku angielskim. Myślę nad takim wyborem, bo po prostu kierunek, którym jestem zainteresowany jest dostępny tylko w tym języku. Zastanawiam się jak to wygląda w praktyce, jaki poziom jest wymagany i czy ewentualny brak słownictwa może być dużym problemem. Jeśli ktoś może coś powiedzieć na ten temat to naprawdę byłbym wdzięczny za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Studia obcojęzyczne wśród Polaków nie są zbyt popularne, bo nawet w formie stacjonarnej są płatne i to niewąsko. Co do poziomu to wystarczy rozszerzona matura (B2). Uważaj tylko na takie studia na różnych szemranych prywatnych szkołach, bo tam często w dobie niżu ściągają studentów z całego świata, nawet jeśli ci studenci ledwo dukają po angielsku, a wtedy poziom jest bardzo niski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...