lisek91 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Witam, zastanawiam się nad szkołą policealną i waham się między tymi dwoma kierunkami, jednak nie mam pewności, który z nich jest bardziej poszukiwany na rynku pracy oraz jak sytuacja wygląda zarobkowo. Byłbym wdzięczny za opinie, szczególnie od absolwentów tych kierunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 To nie są kierunki studiów. To kierunki profilowe w szkole średniej. Nie wiem na ile te szkoły Ci w czymś pomogą. Technik rachunkowości jeśli ma egzamin państwowy to całkiem ciekawa opcja. Technik informatyk to wstęp- tutaj nie wiele można jako technik chyba że jesteś w tym świetny i to Cię pasjonuje Ale wówczas po co Ci szkoła policealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro99 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Tak jak powiedział Łukasz. Musisz rozróżniać kierunek studiów od profilu kształcenia w szkole średniej. Moim zdaniem zdecydowanie technik informatyk jest bardziej poszukiwany na rynku pracy. Tego typu umiejętności przydadzą Ci się wszędzie i masz większe pole manewru po ukończeniu szkoły policealnej o tym profilu nauczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Ja ukończyłem technikum informatyczne oraz studia techniczne o profilu kierunek logistyka i uważam że technikum to święte uzupełnienie tego kierunku studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...