sisza Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam Jak jest z tym zyciem studenckim w Łodzi? Faktycznie jest takie atrakcyjne i bogate czy nie ma szału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedwieczna Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Jest tak jak w innych miastach. Wszystko zależy na jaką ekipę trafisz - ja nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reperkusja Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 ja też nie narzekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Panuje wiele stereotypów o Łodzi, że to miasto podupada. Nie byłem od kilku lat w Łodzi na dłużej do września tego roku i bardzo miło się zaskoczyłem, z wyjątkiem korków miasto jest bardzo atrakcyjne, bardzo dużo pięknych pałaców, ciekawa oferta edukacyjna, fajna komunikacja MPK. Nie wiem tylko jak z imprezami, może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavver Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Łódź - miasto może nie zachwyca wyglądem , niektóre dzielnice potrafią nawet przytłoczyć swoją szarością - brzydkie, obdrapane kamienice nie napawają optymizmem Drugim minusem jest spora liczba osób z subkultury "dresów" -szczególnie na Śródmieściu...Poza tym uważam, że Łódź jest super. Można dojechać wszędzie bez przeszkód dzięki sprawnemu MPK(również w nocy).Wyjść też jest gdzie - naprawdę. Ogromny wybór klubów na Piotrkowskiej może zaspokoić nawet najbardziej wybrednych, a liczba klubów jest tak duża, że aby odwiedzić wszystkie trzeba by poświęcić naprawdę kilka jeśli nie kilkanaście nocy Do tego kilka kin, kilka centrów handlowych, teatry, filharmonie - jest naprawdę wiele ciekawych miejsc. Dochodzą również opuszczone fabryki - ciekawe sposób na spędzenie nadmiru wolnego czasu.Studia - dwie główne uczelnie UŁ i PŁ oferują naprawdę spory wybór kierunków. Co do serwowanej wiedzy to może nie jest na najwyższym w Polsce poziomie, ale z pewnością znajduje się jeśli nie na to niedaleko poza podium. Warto pochwalić się prawem na WPiA oraz uczelnią medyczną UMED - są jednymi z lepszych w Polsce Co do kosztów - są naprawdę niskie! W porównaniu z Warszawą czy Krakowem ceny mieszkań i koszty utrzymania zadowalają, są średnio o 1/3 niższe.Jeśli podoba Wam się jakiś kierunek w Łodzi, to myśle, że warto spróbować! Łódź to jedno z największych miast w Polsce (niegdyś zaraz za W-wą, teraz trochę dalej) ale wciąż duże i ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalafiorsi Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Przede wszystkim trzeba wyjść na Piotrkowską, tam można znaleźć mnóstwo klubów i pubów, które zachęcają do odwiedzenia ich różnymi zniżkami i promocjami. Jeżeli jednak nie interesuje nas zabawa na deptaku można wybrać się do akademików Uniwersytetu Łódzkiego, gdzie impreza toczy się cały czas. Szczególnie polecić można tzw. obiady czwartkowe, na które zdarzyło mi się kilka razy wybrać. Beztroska, sympatia ludzi i dobra zabawa - to właśnie powody dla których warto pojechać na Lumumbowo. Ciekawym faktem jest to, że na Lumumbowie znajdują się również akademiki Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Medycznego, co sprzyjać może integracji. Znajduje się tam również klub Medyk, co sprzyja poznawaniu się nowych ludzi. Warto studiować w Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
film_maniak Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 ja mega lubie ŁDZ!! Z WWA mam rzut beretem i kilku znajomych, dlatego bywam tam dośc częto ) klimat niesamowity - piwko na Piotrkowskiej to jest to!! też lubie bardzo okolice księżego młyna, też mega atmosfera mi tam subkultura dresów nie przeszkadza w sumie jakos bardzo, moze dlatego, ze bywam tam okazyjnie:P a jak dostane sie na filmówkę i orzeniose do ŁDZ to może i dadza mi popalić hahah:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiktorKow Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Nie można chyba powiedziec, że w Łodzi sie nie dzieje. ja dopiero zaczynam poznawać miasto, ale już byłem na kilku imprezach, przedstawieniach, w kilku pubach. Jest co robić. I mam nadzieję, że dalsze studenckie życie nie będzie nudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...