Marzyciel12 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Witam, jestem tegorocznym maturzystą i mam pewien problem. Jestem absolwentem klasy matematycznej i z tegoż przedmiotu pisałem maturę. Ale jakiś czas temu zdałem sobie sprawę, że popełniłem błąd przy wyborze klasy. Marzy mi się farmacja. Ale moja edukacja z biologią i chemią skończyła się w gimnazjum na dostatecznych ocenach. Nie bardzo wiem co teraz ze sobą zrobić. Sama matura rozszerzona z matematyki poszła mi bardzo dobrze ale nie interesują mnie kierunki matematyczne, bo czuję, że to nie to, co chcę robić. Czy jest możliwość opanowania w rok materiału z chemii i Studia na kierunku biologia od gimnazjum ? Nie bardzo mam na siebie pomysł. Może ktoś również kiedyś przeżywał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Pewnie że jest taka możliwość. Znam dziewczynę która nigdy nie uczyła się angielskiego w szkole i poszła na filologię angielską ucząc się samodzielnie w domu. A Studia na kierunku chemia czy biologia to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marzyciel12 Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Tylko też wiadomo, że jednak języka można się nauczyć w domu od podstaw, a z chemią może być ciężko, zwłaszcza, że musiałbym nauczyć się materiału od gimnazjum. Czy na farmacje jest wymagana biologia ? Czy wystarczy mi tylko Studia na kierunku chemia + matematyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Wg mnie prościej nauczyć się samemu maturalnej chemii, gdzie masz kucie teorii + klepanie zadań, niż języka, gdzie musisz rozmawiać. A biologia na maturze to nie wiem, czy musi być, ale podstawy musisz znać, bo są przedmioty biologiczne na pierwszych latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...