Kamyk 63 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Niedawno dowiedzialam się że student może uzyskać zapomogę. Chciałabym sie dowiedzieć czy mam jakies szanse na jej uzyskanie moja sytuacja wyglada tak; w lipcu moja mama miala wypadek i zlamala noge niestety w dalszym okresie nastąpiły komplikacje w leczeniu nadal nie może chodzic miala juz 2 operacje i czeka ja 3 ratująca nogę jeżeli sie nie uda może jej grozić amputacja. Nie ukrywam że zapomoga by mi sie przydala w tej sytuacji. Wiem ze jest też stypendium socjalne ale po pierwsze sądzę że sa osoby bardziej potrzebujące tego stypendium a po drugie jakos nie mam do tego głowy. Zmierzając do celu czy ktos moze mi powiedzieć czy warto w mojej sytuacji składać teraz ten wniosek o zapomoge? Gdzieś czytałam ze trzeba to zrobić w ciągu 6 miesięcy od wydarzenia ale to w przypadku gdy trwa rok akademicki a jak to się ma do wypadku na wakacjach proszę o wyjaśnienie i okreslenie czy zlozenie wniosku ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Zapomogę określa regulamin danej uczelni. Na każdej może być inaczej. Na mojej student mógł 2 razy w roku starać się o zapomogę. Nie było z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...