challenginggirl Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Dzień dobry, mam dwa pytania, być może dla niektórych oczywiste, ale proszę o cierpliwość Studiuję jednocześnie dwie filologie obce, planuję w niedługim czasie zrobić przygotowanie pedagogiczne. Chciałabym dowiedzieć się, czy zrobienie go na jednym kierunku (studiuję na dwóch różnych uczelniach) da mi możliwość uczenia obu języków? Jestem też ciekawa, czy osoba chcąca nauczać w szkole językowej powinna mieć przygotowanie pedagogiczne? Czy zależy to od miejsca pracy? A może to głównie domena szkół publicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Tak. Zależy od miejsca pracy. Domena szkół publicznych. Szkoła językowa- tutaj nie potrzebujesz żadnych kwalifikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSW Collegium Balticum Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Dzień dobry, powinna Pani szukać przygotowania pedagogicznego do języków obcych, wtedy otrzyma Pani informacje czy nabędzie Pani uprawnień do uczenia obu języków. Chcąc być nauczycielem powinna Pani posiadać kwalifikacje nauczycielskie niezależnie od typu szkoły. W warunkach specjalnych na zatrudnienie bez przygotowania pedagogicznego, może wyrazić zgodę dyrektor placówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...