Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jestem właśnie w trakcie rezygnowania z obecnego kierunku(Geoinformatyka na AGH). I w przyszłym roku akademickim rozważam pójście na geografie, na UJ. Są tu może osoby, które zetknęły się z tym kierunkiem na UJ i mogłyby mi udzielić jakiś szczegółowych informacji? Dodam, że pasjonuje się geografia, a wybór geoinformatyki był nietrafionym pomysłem. Rozważałem również logistyke na UEKu w Krakowie, ale boję się, że będzie znowu tak jak z geoinformatyką, a geografia wydaję mi się dość pewnym dla mnie kierunkiem. Proszę o jakieś opinie, porady.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ja zrezygnowała bym z pięter... Schody to udreka i niestety duży koszt... A mam piwnice, parter, piętro i poddasze mieszkalne... Nie ma nic lepszego niż piwnica pod całym domem! Meble w kuchni do samego sufitu jest dużo więcej miejsca i mniej sprzątania. Koniecznie 2 łazienki. Żadnych balkonów. Zrezygnowała bym z tarasu nad garażem. Oczywiście rekuperacja... Fotowoltaika... Grzejniki szybciej się nagrzewają więc nie rezygnowala bym z nich... Dużo gniazdek a mało jakichś bajeranckich półek na suficie pod np ledy... Używane raz do roku a to tylko dodatkowa półka na kurz... No i nie ma sensu inwestować w drogie rzeczy bo wszystko szybko się nudzi.... Ja po 3 latach chętnie bym wymienia połowę rzeczy i jestem w tej dobrej sytuacji że nie szalelismy z meblami.... I na przykład za wypoczynek zapłaciliśmy 1200 zł oczywiście nowy tyle że przez internet i u producenta więc nie będzie mi szkoda go wymienić a tak jest z 90% rzeczy... Tu niby nam się podoba ale już w domu i w użytkowaniu jest różnie... No i rolety przed otynkowaniem domu bo potem brzydko to wygląda.... Drzwi z futrynami skrzyniowymi koniecznie! I matowe płytki u mnie to strzał w dziesiątkę mam szare płytki drewnopodobne i dziękować Bogu nie widać ani smug ani kurzu ( warto zajrzeć na stronę Tubądzin  https://www.tubadzin.pl  ). No i wiatrołap na tyle duży żeby zrobić w nim minigarderobe na buty i kurtki.
    • Czy ktoś się budował albo robił remont od podstaw? Co polecicie a co niekoniecznie? 
    • No to z tego, co słyszałem od znajomych, Scena54 całkiem daje radę na takie okazje. Robią właśnie takie luźne przekąski i mini dania, które się sprawdzają, kiedy masz więcej osób i nie chcesz niczego skomplikowanego. W menu mają różne propozycje, coś jak finger foody, burgery w wersji mini, jakieś fajne kanapki itp. Tutaj możesz sprawdzić szczegóły https://scena54.pl/katowice/catering/. W necie widziałem opinie, że ludzie byli zadowoleni, jedzenie wyglądało ładnie, porcje w miarę solidne i nie ma większego problemu z dowozem. Może warto zerknąć i samemu ocenić.
    • niedługo mam imprezę z okazji obrony licencjatu, przychodzi do mnie ekipa znajomych, no i wiadomo, trzeba ich jakoś ugościć. Gotowanie odpada, więc szukam jakiegoś cateringu na szybko – najlepiej jakieś luźne jedzenie, mini burgery, kanapki, koreczki itp. Ktoś coś poleci w Katowicach?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.