Tobik22 Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Witam Mam pytanko odnośnie pobierania stypendium. Studiuje na Polibudzie w poznan.studia.net i od października pobieram stypendium socjalne. Niestety kierunek na którym jestem nie odpowiadami mi oraz przez niepełnosprawność nie radze sobie dlatego chciałbym zrezygnować. Czy jeśli przestane chodzić na zajęcia to stypendium zostanie mi zabrane a to co dostałem już będę musiał zwrócić? Słyszałem od pewnej osoby że tak właśnie będzie i dlatego męczę sie i chodze co weekend zarówno na wykłady jak i ćwiczenia byle by przetrwać do sesji. Proszę o szybką odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Chodzisz na studia by dostawać Social? Przecież to bez sensu. Lepiej znaleźć pracę. Co Ci po socjalu? Jak zrezygnujesz to nie będziesz musiał zwracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik22 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Źle mnie zrozumiałeś. Pracuje od pn do pt, po prostu socjal przysługuje mi przez niepełnosprawnosć. Chce zrezygnować i pytam czy to co już otrzymałem będę musiał oddać i czy jak przestane chodzić i będę dostawał stypendium aż do marca to czy będę musiał oddać całość lub część?. Jeśli nie to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Nie musisz zwracać. Stypendium dostajesz do momentu skreślenia z listy studentów więc zależy od uczelni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik22 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Czyli jeśli przestanę uczęszczać na zajęcia to nie muszę martwić że poniose jakieś koszta związane ze zwrotem po prostu w momencie gdy mnie skreślą przestane otrzymywać kolejne wpłaty dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Mnie więcej tak. Ale płacić za studia musisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik22 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Zapłaciłem z góry za semestr. Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Zobacz jeszcze jaki masz zapis w umowie, czy jak nie złożysz rezygnacji to czy musisz płacić. Bo możesz mieć rozliczenie roczne i dostaniesz rachunek za 2 semestr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...