szymeqk Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Witam, zastanawiam się nad wyborem studiów. Jestem uczniem 3 klasy liceum o profilu mat-fiz-inf. Radze sobie dobrze z j.ang, troche gorzej juz z roz. matematyka. Fizyki nie planuje wgl zdawać, ponieważ myślę że lepiej abym skupił się na rozszerzonej matematyce, a fizyka jest równie trudna co matematyka, w mojej okolicy nie ma dobrych korepetytorów z fizyki. Myśle, o studiowaniu w Olsztynie/Białymstoku ew. mniejszym mieście Łomża. Kiedyś myślałem równiez o Wwa, ale chyba życie w stolicy jest nie dla mnie, a z tego co wiem wymagania na studia w Wwa są bardzo wysokie. Chciałbym, aby ktoś kto ma więcej pojęcia doradził mi coś. Ja osobiście nie mam ściśle okreslonego kierunki na jaki chciałbym iść. Myślę o Informatyce/Logistyce/Budownictwie. Czy przy zdawaniu jedynie rozszerzonej matematyki oraz rozszerzonego j.ang mam szanse na dostanie się na takie kierunki? Czy muszę koniecznie coś dobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Witaj na forum. Na pewno rozszerzona matematyka wystarczy zarówno na Olsztyn, jak i Białystok. Co do kierunku to pojedz sobie na targi edukacyjne. Fajne targi sa tez wlasnie w Lomzy w jednym z liceów. Pojedz na dni otwarte i porozmawiaj ze studentami. Kierunek powinien wynikać z Twoich zainteresowań więc osobie z zewnątrz trudno powiedzieć który będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...