DarthuS Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Witam, co sądzicie o studiowaniu Fizjoterapii? Regularnie uprawiam sport, jestem wysportowany, choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, po prostu lubie ruch, wysiłek... Gorzej u mnie z Studia na kierunku chemia i biologia, jestem uczniem technikum o kierunku ogólnobudowlanym i Studia na kierunku chemia i biologia jest tam na niziutkim poziomie, taka jest tez moja wiedza... Mam szanse się tam dostać jak napisze bardzo słabo lub w ogóle maturę z chemii i Studia na kierunku biologia? Dam rade się tam utrzymać bez jakiejś większej wiedzy z ww przedmiotów? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 To trudne studia właśnie ze względu na biologię i chemie. Do matury masz czas więc możesz wziąć korki i się przygotować. Dla chcącego nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Łukaszowi coś dzwoni, ale nie do końca w tym kościele. Studia na kierunku biologia i chemii musisz się nauczyć, żeby się dostać. Nie na jakimś super poziomie. Chemii na studiach prawie nie ma, chyba na pierwszym roku coś, łatwa. Biologia w większości niepotrzebna, bo po co Ci rośliny i owady. Musisz ogarniać anatomię człowieka, komórkę i elementy metabolizmu. Reszta to przedmioty kierunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Na anatomii człowieka odpada najwięcej studentów. To jest bardzo wazny przedmiot. Chemii jako takiej nie ma wprost. Jest biochemia, ale wiele przedmiotów wykorzystuje wiedzę chemiczną. Mam znajomych ktorzy konczyli ten kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...