Hubert1245777 Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Witajcie, widziałem już kilka podobnych tematów ale jakoś nadal mam wątpliwości i pozostaje kilka znaków zapytania. Pierwsza sprawa, czy takie studia mają jakikolwiek sens - późniejsza dobra praca, możliwości zawodowe, etc. Kolejna sprawa, czy na takie studia ciężko się dostać i czy są wymagające. I ostatnie, w sumie najbardziej mnie martwiące - jakie przedmioty są punktowane najbardziej na tego rodzaju studiach (rekrutacja) - chodzi o to, że obecnie nawet w II klasie liceum nie mam już Studia na kierunku biologia i chemii - poza tym to średnio moja bajka. Gdzieś czytałem, że liczy się też: polski, języki, geografia, WOS i coś tam jeszcze - czy to prawda i czy ma to jakiś sens? Jeśli chodzi o to co mi się marzy, praca w policji - najlepiej właśnie coś związanego z tytułem mojego tematu. Może jest jakaś inna ścieżka, lepsza? Może inny kierunek studiów jest bardziej opłacalny, polecany - chętnie zaczerpnę trochę wiedzy kogoś ,,ogarniętego'' w tych sprawach. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Było na forum. Chcesz iść do policji i robić karierę w kryminalistyce? Jedyna droga to dostać się do policji i zostać wysłany na studia do Szczytna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert1245777 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 1 minutę temu, Łukasz napisał: Było na forum. Chcesz iść do policji i robić karierę w kryminalistyce? Jedyna droga to dostać się do policji i zostać wysłany na studia do Szczytna. Czyli innego kierunku nie ma, dajmy na to studia --> policja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert1245777 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 W takim razie najlepiej od razu po liceum iść starać się o wstąpienie do policji? Czy może zahaczyć o inny kierunek studiów, które się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Od razu do policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert1245777 Opublikowano 27 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Jak obecnie wygląda wstąpienie do policji? Ciężko później już służąc w policji dostać się na coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Czy ciężko? Raczej nie. Jeśli pokażesz chęć rozwoju to Cię wyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W porze lanczu Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Pytałem się osób, które pracują w Policji i się dziwią, gdy ich zapytałem o to, czy mogą zostać wysłani do Szczytna na studia. Chodzą na WSB na kierunek bezp. narodowe. "Chciałbym wiedzieć, gdzie tak robią (aha)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Nie ma innej opcji na rekrutację na studia oficerskie do Szczytna. Dowiedz się zanim gadasz bez sensu bo tylko nabijasz sobie komentarze...(Twój tok myslenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...